Tabung & Cadar Hello Kitty Untuk Rania

Tabung 
buka akaun Tabung Haji (TH) untuk Rania bulan 12/2014 tapi tak dapat tabung. katanya kehabisan stok. oookey.

boleh dikatakan setiap kali ke TH nak bank in duit, comfirm tanya pasai tabung. jawapan yang diberikan sangatlah mengecewakan. sampai la daku malas nak tanya dah. sejak2 tu kirim duit dekat cik abe je. bila cik abe pergi bank, bukannya ditanya pon bab tabung. ayah Rania bukannya kesah sangat pasai tabung2 ni. soh gune aje tabung yang mana ade. tabung je kot.. hohoho.. tapi umi Rania ni jenis kesah.. itu yang gigih.. 

setelah sekian lama daku sendiri tak pergi bank, pada 31/3 hari tu daku berkesempatan pergi sendiri sebab masih di kampung. sebelum tu memang dah niat nak tanya, sekadar tanya. kalau ade, ade lah. tak mengharap sangat. dah la baru lepas cabut gigi. pipi pon kembung semacam je. naik segan daku sewaktu berurusan di kaunter.
ekekekeeee

yeay.. yeay.. akhirnya Rania ada juga koleksi Tabung Haji idaman.. alhamdulillah :-)


Cadar Hello Kitty
kebetulan tabung haji sebelah mee ca mee.. jom lah masuk kejap.. cuci cuci mata. hiks. kononnya la cuci cuci mata, sekali terbekenan dengan corak dan warna kain Hello Kitty ni. terus la beli.. semeter RM16.90 bidang 90.. ambil 2 meter setengah. harap harap cukup lah untuk dibuat cadar dan sarung bantal Rania. woot.. woot


beli kain untuk buat cadar je. hiks. kain untuk baju raya, belum beli lagi.. cadangnya nak beli baju ready made aje.. pastu mecing2 kan baju anak beranak.. bukannya ape uols.. kalau pandai jahit oke gak. leh jimat berganda2.. ini beli kain lagi mahal, itu belum upah tailor lagi.. tambah pi tambah mai, rege lebey kurang baju ready made aje.. cuma bezanya kepuasan la bila dapat beli dan pilih kain ikut warna piihan hati, kan..
tengok lah macam nanti.. kot2 last minute terbeli kain, laju-laju pos balik kampung.. tailor kat kampung, still ambil lagi tempahan.. 

ramadhan pon dah tak lama lagi.. alahai, kejap je, kan !!! tup-tup dah nak masuk pertengahan taun 2016



Previous
Next Post »
9 Komentar untuk "Tabung & Cadar Hello Kitty Untuk Rania"

salam seonok la rania dapat tabung, dapat cadar baru

warna cadar cantik..pastel gitu

comelnya kain cadar rania..aduh2 sy ni takda org nk tolong jaitkan sarung tilam n bantal baby..takde yg baru la kot.sian baby.hehe..

hak kita kena la tnya smp dpt tabung tu kan.sy suami isteri kisah tau ngan benda2 free ni.hahaha...

Hello Kitty comel.. ehehe dari dulu suka..

comelnyer kain hello kitty tu, akak pun plan nak beli yg siap je untuk mama dan adelya hiks sebab klu tempah pun rege lbih kurang je kan

jijah hakimi 2tahun lebih baru dapat tabung haji tu..tu pon sbb bukakan buka akaun utk zahwa.. padahal buka akaun masa umur 3bulan..

Tak teringat betul nak tanya pasal tabung tu...

ofis kami belakang tu je :)

dapat tabung uwais ritu tapi gam dia tatahan. tercabut dah

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF