Rania muntah tapi selera makan OkJe

Rutin setiap pagi, bila bangun tidur, Rania akan minta dengan ummi untuk minum air. memang rutin ummi sediakan air yang diletakkan bersebelahan katil. alhamdulillah, Rania  suka minum air putih walaupon ummi mula kenalkan Rania dengan air putih  diusia 6bulan. sebelum tu, Rania hanya diberikan susu ibu secara eksklusif selama 6bulan. kini, hampir 2 tahun Rania minum susu ibu. syukur alhamdulillah (",)

Macam biasa, bangun pagi tadi, Rania minta air, tapi tapak tangan diletakkan di dadanya..
"mmmii, akittttt.." gosokkan tempat yang dikatakan sakit tu.. pastu ummi ke bilik air sekejap.. lagi sekali Rania sebut "mmmmii, akittt.." 
tetiba zzzzzzz laju je Rania muntah. muntah susu. maybe masa Rania bagitau ummi tu, Rania rasa pedih & tak selesa didada. rasanya. selepas muntah susu, ummi urut urut leher dan belakang Rania. kendian terus mandikan. bagi minum air putih. main macam biasa.

Rasanya Rania termuntah ni sebab time tidur. ye lah, jap jap kanan, jap jap kiri. ikut mana selesa. lgi satu style Rania bf ikut sedap die jek. asal dapat..

alhamdulillah, time makan, Rania makan macam biasa. berselera 🍚walaupon jauh disudut hati, ummi risau..


menu hari ni ~ nasi putih + kari ayam + timun 

kari ayam hari ni sedapp sangat kot. makan sampai pejam pejam mata, kan !! hiks. mau tak sedap kari ayam tu, sebab ayamnya fresh sesangat. ayah dapat masa kursus menyembelih hari sabtu baru ni. ayam yang lembut, ditambah dengan lemak berkrim santannya. memang terpejam lah mata Rania tu. hiks. 

masak menu anak ni lagi simple, kan.. sap sap soi dah siap. untuk resepi kari ayam versi baby ni, selalunya guna yogurt asli. lagi sedap. tapi untuk hari ni, guna santan kelapa. selalunya bergantung pada stok di dapur. guna ape yang ade. mana mana pon sedap. 

caranya tumbuk bawang putih & bawang ros serta halia. tumis bersama daun kari dengan POO. masukkan rempah kari daging + serbuk jintan manis, kacau, letak air sikit. dah garing masukkan ayam. biar air ayam kering, letak santan, kentang, kurma..
biar mendidih.. cukup rasa, tutup api. siap ditabur habbatus sauda sedia untuk dimakan.

kunyah. kunyahh.. kunyahhh
nyam. nyamm.. nyammm...
moga anak ummiayah sentiasa di bawah lindunganNya. aamiin πŸ€“ 

ppppsstt: makin hampir usia Rania 2 tahun, makin sebak rasanya. sungguh tak sangka, masa berlalu begitu pantas. sekejap sahaja anak kecil ni menginjak ke angka 2. terima kasih Allah kerna kurniakan kenikmatan ini. semoga rakan rakan TTCian yang lain juga diberi peluang ini. aamiin aamiin aamiin 

πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•

Previous
Next Post »
14 Komentar untuk "Rania muntah tapi selera makan OkJe "

salam anak buah yana pun dah nak masuk dua ramadhan ni

Sudahnye xbawa g klinik ke, mummy sllu ckp klu blh mkn dgn b'seleranye tu tnda dh la tu... Semoga baik2 saje ye...;-)

Kalau yg mengikuti penantian dtgnya Rania memang terharu CikSu
Itulah indahnya sebuah usaha dan kesabaran. Hasilnya manis.

Tengok tu makan bukan main selera betul:)

dah pandai mkn sendiri..good girl..:)

Berselera pulak tengok Rania makan kari Mummy tu ye..
Akak pun takut QR..
Bila Rania cakap sakit tu..
Alhamdulillah dah ok ye..

besar dah ank sue... rasanya last sy tgk kck lg..hehhe.


sorry ye sue... sy tak phm komen cikna.. mksdnya apa ye?? sy plak naik riso..

Sukalah tengok rania ni..pandai makan.umminya pun pandai msk n varietykan menu utk rania..

Baru dok bercerita dengan en suami smbil tunjuk gambar afia masa baby..tak puas kan main dengan anak2 masa depa baby..owwh how times flies

Siannya kalau anak kita muntah-muntah kan.. :( Sian Rania..Tapi Alhamdulillah Rania selera makan..Alhamdulillah..

Nak masuk 2 tahun dah Rania. Kejap jer rasa. Besar dah dia.

dah pandai suap nasi sendiri pon, sekejap sangat kan.. rasa macam baru lagi baca cerita suspen ciksue time pregnant Rania dulu :)

muntah sebab kenyang susu tue....

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF