Rania turns 21months old πŸŽ‚

My girl πŸ‘‘Rania turns 21months old πŸŽ‚
 1 tahun 9 bulan pada 10/5.. 
ummiayah πŸ‘¨‍πŸ‘©‍ sayang Rania πŸ‘§
muuuahahhhciked πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹ 

reward bulan Mei. beriadah di BIG KIDS.
kali ni Rania lebih "berani"..
ummi benarkan Rania teroka ruangan pasir sintetik ni. pandai main rupenya. sebelum ni umi risau Rania ambil pasir tu masuk mulut. hik hik hik. 


#bfjourney lagi 3 bulan.. tak lama dah.. pejam celik pejam celik.. tup tup dah 2 tahun..

#sekarang ni kalau acah acah tak nak kasi nenen, kemain menangis sambil mulut nyebut "n@#$n".. kesian sangat bila tengok muke nangis nak nenen tu. harap nanti bila tibe masanya, Rania & ummi kuat lah..  Rania mula pandai sebut n@#$n masa umur 1 tahun 7 bulan hari tu lah.. 
#hari ni juga buat pertama kalinya intro sayur terung.. masa baby hari tu tak de  buatkan puri terung... ummi tak teringat langsung nak purikan terung tu. tadi makan nasi goreng terung, pon gitu gitu je. ambil terung kunyah, luah semula. dok ralit kutip saderi jek. tak pe esok ummi buatkan menu terung juga. masak ape, tengok lah nanti.. 

#tumbuk bawang putih + bawang besar + ikan bilis. tumis dengan olive oil. pecahkan telur, masukkan sayur (terung + saderi), kacau2, masukkan nasi yang siap digaul lada putih. kacau, biar sekejap. tutup api. 

siap ;-)  

#petang buatkan stok kudap kudap. menu keledek.. cucur keria & cek mek molek inti kurma.


Previous
Next Post »
12 Komentar untuk "Rania turns 21months old πŸŽ‚ "

oooo ade ye puri terung sue....akak tak penah try ..sebab akak sendiri tak tahan terung nie...berangin badan kalo mkn so takut plak nak bg baby...tapi akak suke terung....lembik2 lenyek kat nasi ekekeekeke...

alhamdulillah...bfjourney rania cantik jek...tgk le badan die pun sedap...dpt khasiat dari susu ibu...tahniah sue!

lagi tiga bulan nak 2 tahun..syamimi masih lagi BF umur nak 3 tahun...x sampai hati nak stop kan sebab dia taknak susu formula

rania makan x terung tuh?...first time dgr puri terung..terasa mcm nak buat utk si dobot bile die dh 6bulan nnt..hehe..

sedapnye cek mek molek..dah lama xmakan..

Kejap aje dah nak 2 tahun kan
Nak pisah nenen tu yg kita boleh nangis CikSu
Apa lagi mlm nak tidur - tak sampai hati tau

Harap Rania ok sebab makan pun senang tu kakak tengok.

waa almost 2 years old dah dak rania ye :D

Mau ke rania makan terung tu..sy suka terung tp ank sy even aiman pun tak pndai mkn terung.huhu..

Sedap tu cek mek molek inti kurma.nyum nyum

Assalammualaikum ciksu.
Rsa x pecaya kdng kn bila tgk ank makin mmbesar.
Rsa mcm, kejapnyaaa la hai..

eh terung boleh makan ea untuk anak kita ni..

terung bukan berangin ke?.

Kenyang Rania kalau dapat ibu yang rajin melayan makan-makan macam ni ^_^ Tetiba teringat kat kuih keria pulaklah, Ciksu. Nak buat memang tidaklah. So, tahanlah kalau terliur sekali pun!

rajinnya ciksu buat kudap2 sedap tu cekmek molek dan kuih keria

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF