JUS TIMUN SEJUKKAN BADAN

Jus timun sedap di minum. ini pior punye jus timun. suami yang buatkan. asyik suruh isteri je buatkan, sesekali teringin juge isteri nak merasa air tangan suami, kan!! so, ini lah masanya. 

terimalah jus timun yang dibuat dengan penuh kasih dan sayang. ece..ce..wah. kemain kan!! tapi serius sedap sangat. pertama kali saya minum jus timun ni masa berbuka di rumah fil yang lepas. abang ipar yang buat jus timun tu. sekali rasa.. eh.. eh.. sedapnya.. sebelum2 ni memang tak pernah minum pon. takut rasa yang pelik nanti. ha ha ha. 

setakat buat jus je kot. rasanya semua orang tahu, kan !! memandangkan cik su korang terlebih suka kongsi segala mak nenek resepi. meh la kita share erk. 

timun, air dan gula. siap. macam kami laki bini tak minum ais batu, so, just sejukkan
dalam esbok. ngam2 waktu berbuka dah cukup sejuk. 

selalunya berbuka just minum air masak jek. tak pon buat air kurma. tapi hari ni, special ngko. minum jus timun. hasil air tangan kesayangan awok (",)

betul ke jus timun untuk sejukkan badan ??? 



Previous
Next Post »
6 Komentar untuk "JUS TIMUN SEJUKKAN BADAN "

x pernah cuba nanti nak try la buat

Maklumlah tengah banyak timun kat rumah ye CikSu
Itu kalau terung boleh buat jus pun agaknya buat juga hihi...

Sebenarnya kakak geram tengok timun dan terung yg kilat tu:)

Saya tak pernah blend kalau buat air timun..
selalunya jus korek dianya is.. buang bahagian biji dia tu..
camnie pun sedap gak nie..

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF