Laksa Telur Mata

paling suka makan LAKSA KUAH LEMAK tapi terlupa nak pesan dekat suami soh belikan santan. udahnya kene la juga masak laksa kuah versi asam pedas nih. ingat nak bagi Rania makan laksa. letak santan takde lah rasa belacan and masam tu. sorry Rania.. ummi lupe sangattt nak pesan dekat ayah!!! sudahnya Rania tak makan pon laksanya. hu hu hu

laksa  telur mata my peberet. telur rebus pon suke tapi lagi suke makan letak telur mata macam ni. pastu tuang kicap..perghhhh!!! nyummm. nyummm sangat.. kire dok ulang tambah kuahnye aje. laksa tak juge luak. ekekeke.

gigih le buat laksa ni awal2, puncanya nak bagi kuahnya sebati. baru sedappp di makan, kan! lagi satu kuah laksa ni lagi dok hangat, lagi tu lah makin sedap dinikmati. mmmm..dapnye.. lepas ngidam nak makan laksa. lama sungguh pantang makan laksa ni. ikutkan dah boleh makan pon tapi belum rasa keinginannya nak makan, kan !! so, kite lupakan. tetiba hari tu teringin nau nak makan laksa. akhirnya, secara rasminya makan laksa diusia Rania 22m+ :-)


puas hati dapat buat sendiri. boleh ulang2 makan sampai pitam. erk !! 


saya lagi suka letak pucuk jangguih bila makan laksa. lagi sedappp.. nasib lah area pasar keramat ade jual. nampak ummi dok kalut snap gambar, Rania pon kalut gak ! dok kalut keloi
 "mmiiii, mmiiiii.."
"enyummmm.." 
pe lagi, nak suruh ummi snap gambo die le pulak kennn

nah.. aksi spontan Rania. first time bagi Rania makan laksa tu, tapi Rania tak mo pon jamah.. asssaaammm katanya. sudahnya makan nasi putih sama telur mata. nengok ayah minum yakult, die nak juge. ambil botol tukar letak air kurma.. minum je, asalkan botolnye kene sama dengan ummi atau ayah. isinye lain tak pe.. sorry ye Rania..cukup masenya nanti, ummi kasi makan yek !!!! sekarang sabauuuuuu dulu. hiks


Previous
Next Post »
12 Komentar untuk "Laksa Telur Mata"

Heee... geram tengok keletah anak dara CikSu ni.
Semakin bijak:) Betul juga laksa kan masam tu agaknya Rania kurang suka. Kalau kita memanglah sedap tak terkata..

salam yana pun suka laksa, kuah putih sedaaaaaap!

Awat sedap sngt nampak laksa ni ada pucuk jangguih kah ni terlioqq sungguh laaaa

Speacialnya laksa ada telur mata laa..
Kuahnya lg lama lg sedapkn

wah sedapnya laksa!
saya ni tak berapa pandai buat sendiri
biasa beli aje..hehe

comelnya rania
kejab aje dah beso dia ye

anyway salam ramadhan ciksu =)

feveret akakkkkkkkkkkkkkkkk...

sabau ya hati, sok pasti akak masak laksa, terliur weyhhhhhhhhhhhhhhhhh

Hehe..bijak ummi ya...rania...itu bukan yakult..eh tercakap pulak.. :)

Tak pernah lagi makan laksa dengan telur mata goreng..
Selalu makan dengan telur rebus je..

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF