Roti Jala special untuk anakku

roti jala ni my peberet. sokmo buat. sedap nyicah. makan lah dengan ape pon comfirm habis. belum pernah lagi lah beli roti jala di luar. sebab style saya, kalau mudah dah boleh dibuat, sedaya upaya juga buat sendiri. 

pertama kali bagi Rania makan roti jala ni. selalu letak santan dalam adunan tepung tapi hari kejadian masa nak buat stok santan dah habis, so, guna aje susu segar. pon boleh, bah!! lembut dan sedap di makan.. yang penting Rania suka makan. 

roti jala untuk Rania. kene buat gini untuk Rania. nanti nak makan Rania tarik2 jek, kalau bagi segulung tu, mau disumbat terus ke mulut. pastu mula lah nak luah sana sini. sebelum terjadi, ummi terlebih dahulu ambil langkah bijak. hiks (",)

Roti Jala versi Baby ~ tepung gandum faiza, minyak, telur, susu segar.. bancuh bagi sebati kendian blend supaya adunan tepung turun
cantiknya bila menjala nanti. saya menjala atas pemanggang ajaib jek. hasilnya memang lembut dan mudah untuk Rania makan. 


hasil menjala. puas makan. cicah dengan kari ayam ke kari kambing ke, dua2 pon sodapppp eh !Previous
Next Post »
0 Komentar untuk "Roti Jala special untuk anakku "

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF