Tudung kanak-kanak


27 Ramadan.. Jalan Tar, KL


Lauk berbuka ari ni lebey kurang semalam jek.. ade baki rendang pedas ayam dengan bebola roti.. cuma tambah kuih tepung pelita.. pastu bakar ayam.. then rebus jantung pisang.. cukup lah, kan !

Petang tadi sempat ke jalan tar.. 

padahal tak da keinginan pon nak ke situ.. malas nak bersesak dengan orang ramai.. tapi terpaksa juge pergi sebab nak mencari baju Rania.. last minute bagitau macam ni lah.. huhuhu.. kalau ikutkan adik ipar yang carikan.. tetiba die gtau tak da warna yang dicari.. so, terpaksa lah kami redah kl mencarinya.. actually baju untuk dipakai pada ari kenduri nanti..
warna emerald green.. nak order online memang tak lah, kan!! 

inipon separuh jalan jek.. belum sempat masuk ke dalam lagi.. ayah Rania ajak balik.. alang-alang lalu sini singgah duduk lah kejap.. rehat.. kebetulan kaki den dah mula sakit-sakit.. huhuhu.. dah 2,3 ari tawaf mall mencari tapi tak jumpa yang berkenan di hati.. nak cari yang simple dan berbaloi dengan harga.. sebolehnya tak mo nak alter-alter bagai... 

ummi baru keluarkan hp.. rania dah kelam kabut bangun.. pandai dah nak lari-lari sekarang. tak mo bagi ummi snap gambo die lettew.... 

cepat nau tinggi.. seluar dah senteng.. 

lepas rehat, terus gerak ke motor.. nasib baik cepat sebab geng DBKL dok tengah print surat saman kat motor-motor lain.. laju jek, kan !! tapi tak boleh nak kata apa lah sebab keja dorang pon.. 

terus balik.. esok-esok lah cari lain.. kaki pon macam bengkak je area buku lali tu.. penangan berdiri lama and berjalan ke sana ke mari lah ni.. 

1 Comments




Ya Tuhanku, berilah aku dari sisi Engkau seorang anak yang baik. Sesungguhnya Engkau Maha Pendengar doa

Allahumma aamiin aamiin aamiin ya Rabbal alamiin