Celebrate Birthday En. Suami 2016

22/7/2016

Tarikh lahir ayah Rania.. tahun 2014 pernah doa kot-kot Rania nak keluar tarikh yang sama dengan ayahnye.. boleh celebrate sekali harung. senang.. tapi Allah tak izinkan.. adalah sebabnya, kan ! rahsia Allah.. walaupon Rania tak lahir pada tarikh ni, kawan Rania lahir pada tarikh ni.. suke. suke.. agak-agak, korang tau tak sape kawan Rania tu. hiks (T_T) cer teka ? ok lah bagi klu sikit eh ! usia sebaya Rania tapi dah ada rancangan seniri. heibat, kan! kalau tahu, sila jawab di kotak komen.. 

berbalik pada cerita seperti tajuk entry di atas.. pada hari kejadian keluar makan-makan ke kenny roger.. dah lama tak ke sini.. memang sengaja tunggu Rania dah besar sikit, baru best nak kongsi-kongsi makanan.. kalau pergi sebelum, sian pulak dengan Rania, kan! nengok jek ummi ayah makan.. 

saje pilih kenny roges sebab suka dengan tagline deme tu.. "kurang lemak.. kurang garam. kurang kalori.."memang sesuai sangat dengan besday boy yang acah-acah nak diet tu.. al-maklumlah balik kampung cuti raya kemain lame.. sekali lepas raya.. naik penimbang.. haaa terbuntang bijik mata nengok angka berat seniri.. ekeke.. balik-balik cik bini juge yang kene ceramah.. eh ! eh ! elok sangat perangai, kan ! seniri makan sesedap mulut, orang lain yang dapat nama.. paaa citaaaaaa (>_<) ini tidak adil ok ! 

besday boy dengan chenta hati yang makin bijak pandai.. 

sebelum tu, order eskerim vanila.. saje umpan Rania soh dok diam.. diam lah seminit due.. pastu ade je hal yang nak dibuatnye.. 

menu utama ambil set kenny quarter meal.. ade 1/4 ayam, 1 muffin dan 3 side dishes.. side dishes-nya ummi pilih aromatic rice, fruit salad dan makaroni cheese.. semuanya bagi rania rasa sikit-sikit.. paling suka ayam lah.. racik isi bahagian dalam untuk rania.. laju jek makan.. gravy asing. senang nak share-share dengan Rania nanti.. menu besday boy lupe plak.. 

dah kenyang muka banyak senyum.. walaupon makan macam kenyang tak kenyang jek.. ada anak kecik yang tengah melasak.. gini la kekdahnya.. 

dah kenyang kemain suke tawaf mall.. masuk diy sempat pau ayahnye.. padahal dah ade pon dekat rumah.. 

tak habis di situ.. esok malamnya sambung lagi makan-makan

sempat buat kek coklat moist.. sebiji biar kosong tanpa ganache.. sebiji lagi siap di make  over.. 


satu adunan dapat lah 2 biji kek.. leh bahagi sorang sikit dengan orang sebelah-sebelah.. jadi le boleh buat minum petang, kan !

besday boy dengan kesayangan dunia akhirat. eh ! eh ! lagaknya macam Rania pulak yang punya besday, kan ! sabar ye.. besday Rania 10/8 nanti ok.. 

ade pelam, fries and sate.. nasi impit rebus sdn bhd 

sate ni sedap.. beli dekat taman tasik dato keramat.. terasa bahan perapannya.. 



Previous
Next Post »
1 Komentar untuk "Celebrate Birthday En. Suami 2016 "

tgk Rania dalam gambar tu, totally copypaste ciksu =)

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF