Kisah 29 Ramadan

Kami bertolak dari Key El tengah hari tadi.. singgah R &R Gopeng.. singgah kuale.. selepas asaq gerak balik kampung ku.. this year my turn.. oh ya kami memang buat sistem giliran gini daripada mula kawin.. selalunya balik 2,3 hari sebelum raya.. stay sampai raya kedua.. petang raya kedua gerak balik kampung pasangan plak.. 

kalau diikutkan memang tak puas nak beraya sebab terkejar-kejar ke sana ke mari.. lagi suka balik satu-satu kampung.. senang nak berjalan.. baru best.. terasa kehangatan sambut raya bila berkunjung ke rumah sedara mara.. dapat lepak lama-lama sikit, kan ! lepas tu boleh ke rumah kengkawan sekolah.. cikgu-cikgu.. 

tapi tu lah nak buat lagu mana.. cuti sekejap pastu nak bahagi dua pulak.. pernah gak bagi usul.. balik satu destinasi je tiap kali raya tapi big boss tak setuju.. huhuhu.. lagipon kami sehala.. masing-masing di utara, so, sekali jalan.. mana-mana aje lah.. den ikut jek.. 

dan.. inilah adalah menu berbuka kami pada 29 ramadan.. inipon singgah beli di PARAM dekat taman bunga raya, kuale.. 
ye nasi kerabu lagi. saya memang suka makan nasi kerabu.. berbuka dalam kereta di hentian juru.. makan ala kadar je.. bertemankan lampu dan kereta yang lalu lalang atas highway.. 

selesai berbuka terus gerak.. selamat sampai tadi selepas isyak.. 













Previous
Next Post »
0 Komentar untuk "Kisah 29 Ramadan "

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF