Tudung kanak-kanak


Doa dan Zikir Ketika di Dapur

ambil ni dekat fb. dah edit untuk diri sendiri. tampal dekat pintu esbok. senang nanti bila nak baca apa yang patut. meh la semak..

1) Doa masuk dapur
2) Doa waktu sukat beras
3) Doa buka periuk
4) Zikir waktu masak
5) Doa potong sayur dan buah
6) Doa letak periuk/ kuali ats dapur
7) Doa simpan beras
8) Doa untuk sedapkan makanan

selamat beramal :')


11 Comments

  1. Perkongsian yang menarik ni ciksu..

    ReplyDelete
  2. kite same...akak pun print pastu tampal kat dapur...doa cuci beras semua ade laa mcm nie jugak..ye laaa moga2 berkat doa kan kite sue ...

    ReplyDelete
  3. Doa utk sedapkan makanan ada cara lain juga CiKSu
    Kalau keluarga kakak amalkan membaca surah Al-Kauthar. Mintak-mintak yg makan suka, taklah termasin/termanis dan sebagainya.

    ReplyDelete
  4. Tadi masuk dapur pun tak baca doa ..... lupa weyh. Cik Suelah ni kambat bagi tahu ...hihih

    ReplyDelete
  5. Banyak doa rupanya bila kita di dapur tu ya, Ciksu. Yang paling saya nak amalkan rasanya doa untuk sedapkan makanan supaya rare kami empat beranak ni makan di luar ^_^

    ReplyDelete
  6. Terima kasih Ciksu untuk perkongsian ni :)

    ReplyDelete
  7. tq for sharing...
    lps ni kna la amal2 bacaan ni..mudahan rezeki y disediakan berkat

    ReplyDelete




Ya Tuhanku, berilah aku dari sisi Engkau seorang anak yang baik. Sesungguhnya Engkau Maha Pendengar doa

Allahumma aamiin aamiin aamiin ya Rabbal alamiin