Rania Turn‘s Two..

10/8/2016


2 tahun
berat: 11.6kg
tinggi: 86cm
bmi: 15.6

#ambil ubat cacing
#inject 2 tahun

dah lama tak datang klinik.. sekali datang segalanya baru.. ramai nurse baru bertukar masuk.. yang saya jumpa sebelum-sebelum ni.. sepanjang pregnant, check up Rania dari lahir hingga 1 tahun 6 bulan, semua dah posting. huhuhu.. rindunya dekat nurse suriani.. die yang jaga saya sepanjang check up bulanan dulu.. 

selain tu, nombor giliran kena ambil ikut kawasan penempatan.. sobsobsob.. tapi nasib lah tak lama menunggu.. sekejap je nama Rania dah dipanggil walaupon masa ambil nombor dah lebih jam dua.. 

Rania kemain eksaited bila nama die kene panggil.. menonong je lari masuk.. nasib ayah ade.. sebelum nama dipanggil pon, dok sibuk nak masuk bilik nuse.. ukur berat, tinggi macam biasa.. kendian soal jawab dengan nurse sikit.. Rania sibuk je nak nyembang dengan nurse.. masuk dua tahun ni, pot pet je kejanya.. ummi suka sebab ade kawan nyembang.. hiks.. 

dah selesai bersoal jawab, kene tunggu untuk inject dua tahun.. memandangkan Rania tak duduk diam, asyik ngekor nurse yang menyembang dengan die tadi.. terus lah dapat chance untuk di inject.. ahhaha.. 

kali ni ayah pegang.. nurse risau takut terlebih agresif.. maklum lah dua tahun, kan !! memula Rania cuak juge.. lepas kene inject.. otomatik mulut tu cakap "shakittt".. patlima kali juge diulangnya.. kalau dok ulang sebut tu.. memang sakit sungguh la tu tapi Rania baguih sebab tak nangis.. dapat ubat cacing, balik makan dekat rumah.. 

next appointment 9/2/2017 @ 2pm.. inipon tak pasti lagi sama ada masih di sini atau tak.. sebab dalam penantian tunggu signal posting.. tunggu je lah ke mana kite nanti..  

ppsttt: next entry pasai ubat cacing plakkk... saya decided nak ambil ubat cacing.. 

Previous
Next Post »
7 Komentar untuk "Rania Turn‘s Two.. "

Waa.. Good girl la rania.. Zara ni dh fobia dgn jarum. Mau melalak kut nti.

semoga RANIA membesar menjadi anak yang solehah dan pintar. Aamiin...

Good girl rania.baik tak nangis kena inject.nmpk perkembangan semua ikut graf..oklah takde apa yg perlu dirisaukan..

Ehh husband ciksue kerja apa..kena posting selalu ekk

Rania dah besar, tak mahu dah dia nak menangis meraung bagai. Mestilah sakit tu CikSu, kalau tidak tak akan 4,5 kali dia kata sakit!

Kita pun kalau sesekali doktor kata nak kena inject, berpeluh jugalah!

kejap je dh 2 tahun...dl2 dok baca entri sue mengandung :)

Alahai.. ciannye Rania..
Kalau sebut berulang kali tu, memang sakit lah tu..

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF