Resepi Puding Trifle..

Puding Trifle | Menu paling senang dan cepat disediakan.. cepat tak cepat lah.. boleh lah kalau nak makan.. tapi puding trifle ni sedap dimakan time sejuk2, kan !! baru berasa di anak tekak.. 

Puding Trifle ade 3 lapisan.. lapisan bawah ialah kek.. lapisan tengah kastad dan lapisan atas jelly dan buah.. nak lagi lemak berkrim boleh letak whipped cream. dah siap semuanya.. senyum gembira bila setiap lapisan tersusun cantik.. baru lah ada napsu nak makan T__________T 

Antara resepi Puding Trifle yang menjadi kegemaran saya ialah dari blog Kak Neen dan juga Kak Azie.. 

Resepi Kak Azie menggunakan whipped cream memang terlajak sedap.. tapi untuk entry ni saya buat puding trifle resepi dari blog Kak Neen. itu pon saya kurangkan penggunaan gula.. sebab buat untuk anak solehah rania.. suka rania.. nak2 bila nampak buah strawberri tu.. "meyah.. meyah.." ..

Tapi kebelakangan ni, bila tanya warna, semuanya di sebut PINK.. PINK.. PINK.. adeiii.. 




Previous
Next Post »
9 Komentar untuk "Resepi Puding Trifle.. "

Dah kenal warna dah tahu memilih CikSu
Biasa budak perempuan memang suka pink

Tu dpt trifle meyah suka sebab ada strawberrynya:)

kiteeee suka makan je.. nak buat malas =D

ooo dah pandai makan dah rania ni... kemain tau makan puding trifle...

Amboi, dah pandai pilih pink! Puding trifle dengan Rania dah sama comel ^_^

Cantiknya triffle pidding ciksue..sy tak pernah lg cuba try test buat ni..

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF