Happy 2nd Birthday Rania - Just A Simple Birthday Celebration

lagi 9 hari rania akan berusia 2tahun2bulan. cepat nau masa bergerak. makin rancak ajak menyembang. jenuh umiayah melayan ^__^ ade je ayat/ perkataan baru. alhamdulillah.. 

10-Ogos-2016
petang selepas gi cucuk dan makan ubat cacing tu, kami ke plaza GM, KL. saje cari belon. stok belon di rumah dah selesai dikerjakan dek rania. nak tau tak, stok setahun punye. beli masa celebrate besday rania turn's one last year. gigih mencari belon lagi buat stok. senang. 

nak beli belon yang berwarna tapi plain. ayah rania tak setuju. katanya tak berseri. so, pilih belon sama macam last year. ada tulisan 'happy birthday'.. alaa, sama macam last year lah. ambik polkadot. campur2 lah. pulakkkkk. itu yang belon pon meriah hahhahhaha. ikut plan asalnya nak buat tema rainbow. dah elok susun belon, tup tup warna purple non hado. tak perasan masa beli tu. lupakan ^_^ susun ikut apa yang boleh. godek lemari jumpa banner happy birthday mickey mouse. itu dah lama beli. buat aktiviti hs dengan rania. alang alang dah ade, gantungkan aje. kononnya penyeri majlis. tapi nampak macam pelikkkk jek. ahahahhhaa.. 

penyudahnya gini lah hasilnya.. deko yang simple sempena ulangtahun yang kedua kesayangan ummiayah. 



menu utama untuk besday girl. ummi buatkan salmon grill, rainbow cup cakes, muffin vanila with almond dan agar agar sirap. selebihnya menu untuk ummiayah..

rainbow cup cakes just susun cecantik bagi nampak bentuk no 2. tandanya RANIA TURN'S TWO. pilih menu salmon sebab rania suka sangattttt makan ikan salmon. seketul ni sensorang die jek boleh habiskan. tapi tanpa gravy lah.




masa tengah siapkan menu untuk dihidangkan, boleh pulak besday girl lena. penat sangat lettew. seharian tak lena sebab tak dapat susu cap gantung. al maklum lah dalam proses nak cerai susu badan, kan !

ayah makan dulu sambil tunggu besday girl nyenyak tidur. bila besday girl bangun, terus sesi photoshoot bermula. photoshoot lah sangat, khennnn !! asalkan ade kenangan bersama. gittewwwww +_+

mood orang bangun tidur, tau tau aje lah camno, kan !!! semuanya serba tak kena. jap nak senyum, jap nak nangis, jap nak minum air, jap itu, jap ini.. layankan aje..






SELAMAT ULANGTAHUN SAYANG !!!!! MUAAHHHHH.. SAYANG KAKAK !!!!!

Selamat Ulangtahun Yang Ke 2 sayang...anak ummiayah dah besar dah.. semoga Rania menjadi anak yang baik, anak yang solehah, anak yang pintar.. dengar pesan ummiayah, jaga tingkah laku mu, jaga bicara mu dan jaga akhlak peribadimu. semoga anak ummiayah sentiasa diberkati dan dilindungi olehNya..

Aamiin..

Okey itu saja cerita birthday untuk tahun kedua yang lebih simple berbanding tahun pertama ari tu. next birthday tunggu bulan 8 tahun depan plakkkkk.  in shaa Allah, kalau tak da perubahan next year birthday rania maybe di rumah baru. di mana?? kena tunggu tahun depan lah.. hehehe. lagipon tahun ni ummiayah ade perancangan lain untuk rania. so, sabar ye ^_^.

Previous
Next Post »
2 Komentar untuk " Happy 2nd Birthday Rania - Just A Simple Birthday Celebration"

happy belated birthday Rania. moga membesar dengan sihat cergas cerdas dan berjaya dunia dan akhirat amin amin

Happy 2nd belated nirthday rania..comel je deco..menu kemain rare.terbaiklah..semoga rania jadi anak solehah kebanggaan umi ayah

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF