Pil Urat Rokiah

Pil Urat Rokiah| saya ni kalau tak sakit sangat, memang tak akan cari atau telan ubat. tak kira lah apa nama ubat tu sekalipon. nak nak lagi kalau ubat spital. sebolehnya memang tak mo telan. huhuhu. setakat ni memang bertahan lah. panadol pon tak suka oke. selagi boleh tahan, tahan.

Pil Urat Rokiah memang ubat tradisional, diusahakan oleh orang kampung. actually, saya pon tak berapa suka sangat nak try. ni semua gara gara cikabe lah. so, saya pon terjebak. tapi selepas makan alhamdulillah, lega sakit tu dengan izin Allah s.w.t.

Contohnya diri saya sendiri lah ye. saya suka pil urat rokiah ni sebab just telan bila perlu. maknanya ambil pil urat bila sakit tu datang. tak sakit tak payah telan. jimat di situ. beli sebotol tahan berbulan bulan.

bulan puasa yang lepas, akhir akhir ramadan kan sibuk buat sekut raya. buat last minute memang pulun habis habisan. iye lah dengan tak cukup tidur, tak cukup rehat, sibuk lagi nak round jalan TAR lah, itu lah. sudahnya tetiba kaki kanan rasa bengkak. pastu sakit yak mat. bayangkan lah nak sujud masa solat pon sakit. huhuhu. terasa sangat sangat sakit tu. lagi pula kaki kanan tu, pernah terseliuh masa zaman sekolah. esok pagi terus tak boleh nak berjalan. cikabe ape lagi, mula lah cucuk jarum. suruh telan pil urat rokiah. saya pon ikut je lah. telan 2 biji terus tidur lena. esok pagi, alhamdulillah. seeloknya makan malam lah sebab lepas makan terus tidur. kiranya rehat secukupnya.

kali kedua makan, kemarin lah. puncanya sakit sakit pinggang ni haaa. penangan duduk dalam kete lama sangat kot. balik malam kan. memang best, suasana sejuk tak panas tapi tu lah, kurang berjalan asyik duduk je manjang. sakit habislah satu badan. uhuhuhu. sabtu ahad tanggung sakit pinggang. sampai tahap nak berjalan tegak pon sesak sangat. kene bongkok bongkok sikit. tak boleh nak berdiri lelama. tak lalu nak buat apa kerja pon. kerja nak baring jek. petang kemarin dalam 2:45 petang, cikabe suruh jugak jugak telan pil urat rokiah tu, akur je lah. telan 2 biji je. pastu pergi tidur. kalau tak sakit memang tak akan tidur siang. jenis saya ni payah tidur siang. melainkan penat sangat, terlelap lah kejap. kemarin lena, jaga jaga dah 6:30 petang tapi ada lah jaga juga sebab rania dok kacau. tapi lepas bangun tu, otomatik segar bugar. boleh masak dan berdiri tegak macam biasa. dah tak sakit pinggang lagi. legaaaaaaaaa ~_^

kalau nak try pil urat rokiah, korang boleh lah contact no yang ada dekat banner pil urat rokiah tu.

oke tu je nak bebel...
assalamualaikum..


Previous
Next Post »
6 Komentar untuk "Pil Urat Rokiah"

Kali pertama dengar nama pil ni, CikSu. Kalau bagus, nak juga cuba. Sebab saya ni pun ada masa-masanya memang datanglah segala sakit kaki, saki pinggang bagai. Urat dah kendur ^_^

Boleh rekemen dekat abah Nani ni. Tq share pasal ni ciksu :)

Kalau dah terbukti kebaikannya lama-lama boleh masuk pasaran ramai ni CikSu.
Bagusnya hasil org kita.

Wah pil rokiah pulak
.sy macam ciksue jugak..susah mkn ubat..klu suplemen ni semua malas..pil2 camni lg la tak makan.hehe..tp klu elok utk badan benda bagus apa salahnya kan ciksue

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF