Ayam Tandoori Mudah dan Sedap


menu yang simple tapi tetap ada rasanya. kemain merah lagi ayam tandoori daku tu ! hikhiks.

Resepi Ayam Tandoori πŸ—

Bahan:
Peha ayam + yogurt asli + serbuk ketumbar + serbuk kari daging + paprika + serbuk cili + serbuk kunyit + serbuk jintan putih + minyak masak + gula + garam + pewarna merah secukupnya.

Bahan2 Kisar:
bawang merah + halia + bawang putih + bawang besar 

Cara menyediakannya:
Kelar ayam, letak minyak dalam bahan perapan. Sapu bahan perap pada ayam dan semalaman dalam esbok. Bakar dalam pemanggang ajaib sampai masak. Boleh dimakan dengan nasi, roti atau diratah. dapnye. dapnye. dapnye πŸ˜‹πŸ˜‹


rania pon makan suka. kemain dok menggigit peha ayam tu.


sup sayur untuk umi & rania. ayah makan salad dengan ayam je. nak turunkan berat badan, yang herannya walaupon tak makan nasi tapi tetap dok rasa macam badan berisi. tak dapat den nak nolong haaaa.. tolong sediakan menu simple gituu aje la =)

ppsstttt: 

Entry trowback. start 15hb. Dis, 2016.. dengan rasminya ciksu gantung periuk belanga. barang-barang rumah semua dah diangkat. tinggallah we all di kota raya key el menghabiskan masa2 yang ada sebelum pulang ke kampung.  

Previous
Next Post »
6 Komentar untuk "Ayam Tandoori Mudah dan Sedap "

amboiii...kemahenn merah mak ngah! welkem to KL backkkk..haha

Asslmkm ciksu.. πŸ˜ƒ
Hritu bdak yng mak kita jaga ada bawak serbuk yng dah siap bncuh.
Tp memasing naik seram nak makan aymnya sebab merah nyala. πŸ˜…πŸ˜…

Senang nampak resepi ni... nanti boleh try buat... lama tak blogwalking sini... nak pindah yea? Moga segala urusan dipermudahkan Allah...

tenkiu for sharing...memang tengah godek2 resepi ayam la nih..huhu da tatau nak masak caner lagi macam dah boring sangat makan lauk sama...

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF