3 tahun sekali masuk pulau..

Bila diimbau-imbau balik, rupa-rupanya 3 tahun sekali baru ciksu jejak pulau. macam kebetulan sangat, kan!! gituu.

Gara2 tunggu Rania capai usia 2 tahun, baru nak berjalan jauh... kesnya sian ke Rania lah. kalau pergi travel, ummiayah makan, anak nengok je ummiayah makan, kan!! kang meleleh air liur anak. eh. eh. ade kene mengene ke! padahal anak okje tapi umminya yang over terlebih. itu lah caring namanya. ahhahaa

Alhamdulillah, genap usia rania 2 tahun, misi nak masuk pulau melonjak2 kembali..
yeeehooooooo ~_^ sebab utama nak bawa rania mandi laut dan main pasir. saje pilih pulau sebab ummi memang cintakan suasana di pantai dan pulau. destinasi pilihan kali ni ialah ke Pulau Redang +_______+

Meh lah tengok, pulau mana yang ciksu pi tu.. ehehhehhe

tahun 2010 Pulau Sibu.
  • berdua. ajet2 honeymoon, kot2 balik bercuti singkat tu adelah rezeki pegnant hendakNya.. tapi Allah belum izinkan. tak pe kite cube lagi. hiks ^_°
tahun 2013 Pulau Langkawi.
  • bukan berdua tapi ber-enam. tok, opah, cik abe, ciksu, mia & airil.
  • kunjungan ke pulau langkawi kali ni seolah2 benih-benih cinta baru nak berputik. ekekekeke
  • alhamdulillah.. 12/2013 disahkan 'pregnant'.. dah hampir 2weeks mase dapat tahu tu. ala, malas lah nak citer.. terharu sangat :-( nak baca entry tu, boleh je klik label 1st pregnancy..
tahun 2016 Pulau Redang.
  • impian kali ni pon same juge.. semoga ade benih-benih cinta juge. berusaha untuk dapatkan adik baby untuk rania plakk. korang tolong doakan ye. semoga 2017 rania bakal dapat adik baby. sian rania, sensorang. iye lah.. bukannya ape..kadang ummiayah kena join main masak2, makan2 dengan rania. rania tak ade geng main di rumah. aamiin
eh. eh. tertrowback plakkan..HI.HI.HI sorry ^_^

Macam biasa, saje panaskan enjin sebelum citer bab Pulau Redang ni. gambar dari sjcam belum transfer. masuk pulau banyak guna sjcam daripada kamera hp.

kawan baru cik abe di pulau redang dari Melaka.. best family pakcik tu, datang 4 beranak.. sorang anak lelaki, sorang anak perempuan.. satu family happy go lucky.. nak2 wife iye, gelak aje khojenya. hihihi

angin sepoi sepoi.. bestnya sanggattttt. rasa macam nak minta cik abe duduk terus aje sini. amboii.. amboiii >_< petang2 duduk lepak sambil inum teh tarik dengan cucur udang.. perghhhh layan sangat.. sambil kunyah cucur sambil pandang ke laut.. luas mata memandang.. cantik sangat.. (",)

Rasanya kalau nak bercerita bab Pulau Redang, memang tak tercerita lah sebab memang puas hati dengan pakej yang diambil dan rasa berbaloi-baloi sangat pakej ke pulau redang ari tu. cuma bab makan aje yang terkurang sikit. tapi tak ade hal lah, pergi pon time hujung2 kan. macam gitu lah kot tapi dalam hati tetap rasa nak repeat aje ke Pulau Redang lagi.. bila? mmmm, ntah le.. tengok masa dan keadaan. maybe this year. aamiin. ahaks :-)

Jauh di sudut hati tetap berdoa semoga cikabe dapat posting ke Terengganu lah hendakNya.. tak mo jauh2 dengan family. kang rindu-rinduan plak.. korang pon tolong doakan juge ye.. mana tahu, berkat doa bersama2, kan!!

Adeeeii.. macam panjang pulak intro ni kan.. tak pe la.. esok-esok i sambung citer lagi ye. terima kasih korang. muuaahhh ciked ^_~

pppssttt: entry ni dah lama di draft. tak berapa rajin nak edit balik. hohoho..

Previous
Next Post »
9 Komentar untuk "3 tahun sekali masuk pulau.. "

Belum pernah sampai pulau redang,..macam best je..nanti nak survey2 la untuk cuti sekolah bulan 3 ni..

jgn simpan lama2 draft entri tu ciksu..nanti jadi jeruk lak hehehe

cantikkan pulau redang....rietta pown suka time angin bertiup...tpi sepoi sepoi la, klu angin kuat, ngeri jugak...

Nanti share boleh pasal pakej ke Pulau redang tu? Hihihi, org teganu pun tak berkesempatan lagi nak ke pulau redang...

Asslmkm ciksu.. seronoknya jln2 ke pulau. Kita suka. Tp mengenangkan cuaca confirm panas, x lalu rasanya. Hehehe..
Moga ada rezeki rania dapat adik. Amen.,☺


Ciksu.. adik zara lelaki. ☺

Memang syok kalau dapat jejak ke pulau. Angin laut tu syok sangat ;)

Teringin sangat nak ke pulau Cik Sue. Ok ke pakej cik sue tu? Berapa RM satu kepala?

teringin juga nak pi pulau redang tu tapi asyik plan-plan tak jadi-jadi lagi ni hikhik

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF