Cif Cream hilangkan kotoran degil di dapur..

🌸بسم الله الرمن الرحيم🌸

memula masuk rumah baru, dapur dulu yang di check. ok ke tidok! so far baik-baik aje. 

paling tak tahan mata nak nengok.. ini haaa!! dekat area table top.. actually, atas table top ni, penghuni sebelum ni letak dapur gas atasnya. tapi alat sedut asap non hado..

so, begini lah hasilnya.. berminyak.. tebal yak mat.. kalau sapu dengan tuala lembap biasa, memang tak tanggal pon kotoran ni semua. 

tengok lah eksperimen yang ciksu dah buat.. memang terbukti Cif Cream teramatlah membantu menyenangkan kerja suri rumah di dapur, ruang tamu, bilik air.. 

dah berlapis lapis haaa kotoran minyak tu.. 

jenuh sental sebelum ni.. yang bawah dah siap sental. nampak perbezaannya, kan! terang dan nyata..

serabut mata menengoknya 

pergi cari Cif Cream ni jugak.. ambil lemon sebab ciksu suka bau lemon.. 


caranya tuang cif cream atas tuala lembap then gosok lah tempat yang bemasalah itu. apabila kotoran dah tanggal, bilas lah sampai bersih. 

tadaaaaa.... siap.. !! 

nampak... nampak..  putih nau nau.. hilang terus kesan kotoran yang melekat lekit tu.. baru lah sejuk mata memandang, kan! 


setiap rumah WAJIB ada Cif Cream untuk membantu menyenangkan kerja2 di dapur, ruang tamu dan bilik air.. 

Murah pon murah.. harga dalam pat ringgit lebih jah beli di Pantai Timur.. 

Kedua.. 
air paip sinki mengalir macam air kencing. slow yak mat. siap kena tadah dalam bekas lain. kalau nak masak air panas pon, kena tadah sesiap. kalau nak menunggu... mmmmm, memang boleh hilang mood tau !


ketiga.. 
bahagian stor di dapur.. dekat syiling.. time hujan lebat, memang mengalir lah air dari bumbung kena syiling.. pastu basahlah lantai.. tapi tak lah besar. just letak kain, air meresap tak ada lah merebak jejauh.. 

Previous
Next Post »
1 Komentar untuk "Cif Cream hilangkan kotoran degil di dapur.. "

dah pindah ye kak.. selamat duduk tempat baru..
masuk rumah memang kalau boleh nak bagi selesa semua kan.. baru puas hati mata memandang, kalau dak, ada saja yang tak kena.. :)

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF