Bila dah pandai guna gunting

🌸بسم الله الرمن الرحيم🌸

Pandainya anak ummi toang-toang ni. mentang-mentanglah dah pandai guna gunting, pantang nampak gunting ada aje kerjanya.

Hasil kerja Rania ku sayang. nak marah pon tak jadi sebab cantik lah juga hasil guntingannya itu.

Sebelum-sebelum ni, memang ayah Rania ada dok sebut, suruh ummi potong rambut depan Rania. Tapi ummi tak suka kalau potong rambut depan tu. nanti asyik nak kena selit aje, bila sama panjang, senang nak ikat ke belakang. Lagi satu, Rania sekarang bukannya suka orang sepitkan rambut dia. kalau dia berasa ada "sesuatu" atas kepala comfirm akan ditariknya.

Sekarang kalau Rania tak mau ikat, memang sapu minyak aje. nanti terletak aje rambut tu. Rania pakai minyak tanak je, ummi buatkan. Rambut sentisa lembap, hitam dan paling penting lembut tak mudah kusut. guna jari pon boleh!!

Cantik tak rambut baru saiya? ahaks

Rania merealisasikan hajat ayah...

pandai.. dah siap gunting baru panggil ummi.. 
"ummi, tengok ni.." 

time main gunting ni, ummi ade sebelah aje.. ralit lipat kain.. huhuhu.. memang tengah guna gunting ni sebab potong langsir.. entah masa mana di ambil pon tak perasan.. adeiii.. 


Previous
Next Post »
9 Komentar untuk "Bila dah pandai guna gunting"

alahai....comeinye....naseb baik cantik, xkena marah nan umi...

Masya-Allah Rania... Rania...
Seronokkan dpt gunting rambut sendiri hihi...
Jgn salahkan budak kecik CikSu. Dia tak salah dah benda depan mata mestilah nak buat demo.
Jujurnya siap tunjuk lagi hasilnya kat Umi. Itu nama tak tahu ianya salah:)

kena simpan jauh2 gunting tu.
Takut seronok Rania menggunting rambutnya sendiri.
atau menggunting rambut umminya semasa umminya tidur.

makin besar cik rania...terharu mak cik tengok..dari time cik sue belom pregnant till pregnant...till rania lahir and now dah besar anak dara ni..

Hahah. Gitu lah kan bebhdak kecik ni bila dah pandai guna gunting

Salam CikSu!

Baru hari ni berkesempatan menyinggah di sini. Sorry tau last komen pasal ikan pekasam tu memang tak dan nak menjawabnya di sini, CikSu. Ingatkan adalah CikSu datang balik ke apa kan. Lepas tu saya bertapa pulak!

Wah, dah pandai gunting rambut sendiri? Nasib baiklah sikit aje yang ditaramnya. Kalau tidak, kena pakai tudunglah si Rania ni ^_^

😰😰😰 rania... abislah... kemain panjang akal yea sekarang... muka tak bersalah pula tu.. 😅😅😅

hehe..nasib baik potong banyak tu je. kalau lebih lagi tak taulah

ha ha aduhai, sue.
rania oh rania.
boleh bikin ibu rania terkojut tau!

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF