Tempat baru, suasana baru..

🌸بسم الله الرمن الرحيم🌸

Ketibaan kami sekeluarga ke sini, disambut dengan hujan. sejak hari pertama sampai hingga ke saat ini, tiap-tiap hari hujan turun. sejukkkk yak mat walaupon tak buka kipas. dah macam duduk di kemren plakk ^_~ Sang mentari pon tak menonjolkan diri lagi.

Alhamdulillah, di sini dapat tapak parking kereta sendiri. tak payah nak berkongsi tapak parking dengan orang lain. kalau keluar jenjalan, balik lambat sekalipon, tak payah pening-pening pusing cari parking kosong. tak payah nak berjalan jauh balik ke rumah. hiks. syukur sangat. terima kasih Allah *-*

Rumah plak nun di atas. kali ni dapat rumah di tingkat 4. jenuh bilang anak tangga weiii. memang exercise aje lah lepas ni naik turun tangga. kalau rumah di kl, walaaupon tingkat 1, kadang time balik naik lif, ummi tak larat nak kendong cik Rania. kalau turun tak ape. Sambil melangkah, sambil membilang. Lagi satu tangga jenis landai, bukan curam, relax-relax je turun atau naik.

Ini pon dah mula keluar akai baru pulak. tinggal lagi sebaris anak tangga sebelum sampai depan pintu rumah, cik Rania dah mula dah..

"ummi, adik penat.. tolonglah.."
"ummi, dukung lah.. sian adik..adik tak tarat (larat).."

Kronologi pindah rumah:

kali ke 1
3/2008
Penang - Bandar Putra Permai, Equine Park, Selangor
pindah ikut suami
tak lama duduk sini, suami kena posting ke Joho plakk. so, die pergi dulu bulan 5/2008. i duduk sensorang di Equine Park. tak ikut sebab baru dapat kerja. so, kerja lah dulu. letih hari tu pon tak hilang lagi.

kali ke 2
9/2009
Bandar Sri Alam, Johor Bahru
suami genap 4 tahun, i dalam 3 tahun lebih je di Joho. datang lambat masa. semasa di joho i keje, so, masa berjalan terhad. we all kerja shift. ada masa terluang banyak balik kampung di utara nun.

kali ke 3
5/2012
Kuala Lumpur
tahun 2012 banyak kenangan. ada pahit, ada manis.

kali ke 4
1/2017
Kelantan/ Terengganu
kenapa dua negeri sebab kedudukan kedua-dua negeri sangat lah dekat.

Kalau nak ke Kelantan just langkah pintu gerbang sajok.. say hye.. hye.. dengan oghe klate dengan tranung sikit (",) ahahaha. jadi ke Patta Timo lah Rania kali ini ^_~

semoga kehidupan kami di sini akan lebih indah dan bahagia di sisi Allah. aamiin

rumahku, syurgaku.. 


Previous
Next Post »
1 Komentar untuk "Tempat baru, suasana baru.. "

wow! di pantai timur skang, sue.
i like kelantan & ganu :)
moga best la ekk dok sana, sue. a nice place. makanan best & murah!

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF