TENTANG REZEKI

๐ŸŒธุจุณู… ุงู„ู„ู‡ ุงู„ุฑู…ู† ุงู„ุฑุญูŠู…๐ŸŒธ



Selamat pagi isnin adik/ kakak.. 
Hari ni ciksu kongsikan sikit berkaitan tentang rezeki.. perkongsian dari seorang kakak. firend di FB.. Keronsang Ar Rawdah


Allah nak ambik atau nak tarik rezeki kita dengan macam2 cara. Tayar motor pancit lh, kereta rosak, duit kena curi lah, kena tipu lah sebab join bisnes itu ini, kena tipu join skim itu ini, dan macam2 lagi. Itu lah hakikatnya.
Kekadang kita berfikir soal rezeki dengan tidak adil.. maka kita cemburukan gaji, elaun dan pendapatan tambahan kawan kita yang bekerja ditempat lain atau bekerja lebih masa dengan berniaga dan sebagainya yang dilihat lebih besar dari kita. Kita rasa resah melihat orang lain.

Ingat! *REZEKI* itu bukan sahaja di slip gaji atau pada jumlah angka duit semata-mata.
*Kekadang kita lupa..*
๐Ÿ”นDapat bos ditempat kerja yang baik pun rezeki..
๐Ÿ”นDapat kawan2 tempat kerja yang baik pun rezeki..
๐Ÿ”นDapat masyarakat sekeliling tempat kerja yang baik pun rezeki..
๐Ÿ”นKerja tak pressure pun rezeki..
๐Ÿ”นSambil bekerja tapi banyak masa dengan family pun rezeki..
Banyak sangat rezeki yang Allah bagi kepada kita sebenarnya..
*Jom fikir luasnya rezeki.*
Jangan sempitkan hanya pendapatan yang tercatat atas kertas sahaja sebagai rezeki..
Kekadang..
๐Ÿ”ธAda orang direzekikan cantik & tampan, tapi tak direzekikan cinta.
๐Ÿ”ธAda orang direzekikan harta, tapi tak direzekikan anak-anak.
๐Ÿ”ธAda orang direzekikan anak-anak, tapi tak direzekikan kasih sayang.
๐Ÿ”ธAda orang direzekikan kekayaan, tapi tak direzekikan kebahagiaan.
๐Ÿ”ธAda orang direzekikan makanan yang hebat, tapi tak direzekikan selera.
Demikian Allah SWT membahagi kan rezekinya, jangan menyangka kita tidak ada rezeki. Rezeki tu ada dimana mana. Bukan terletak pada manusia, tapi Allah.

Previous
Next Post »
2 Komentar untuk "TENTANG REZEKI"

Itulah maksud rezeki sebenarnya teramatlah luas
Banyak rezeki yg Allah dah susunatur utk kita.

ye betul. rezeki tak semestinya dalam bentuk wang ringgit semata kan

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF