Cendol Pulut Gong Kepas, Jerteh

๐ŸŒธุจุณู… ุงู„ู„ู‡ ุงู„ุฑู…ู† ุงู„ุฑุญูŠู…๐ŸŒธ


Teringin nak rasa kesedapan dan keenakkan Cendol Pulut Gong Kepas nih.
Masa tu baru sampai sini. Gong Kepas pon tak tahu di mana. Hihi. Tapi apa susah, nak makan punya pasal kenalah rajin dan gigih. Ekekekee.

Akhirnya selepas berbalas komen dengan staff Cendol Gong Kepas, berjaya juga ciksu mencari lokasinya. Hewhewhew

Dah beli, dah rasa. Terus puas hati. Legaaa yak mat. Dapat tunaikan permintaan anak tekak. Pekat, likat dan melekat ๐Ÿ˜‹

Sekarang Jerteh musim panas, memang mencari lah cendol nih,  untuk hilangkan panas sekali sekala hihihi

Apa kata Ciksu,
๐Ÿ‘ŒCendolnya sedap
๐Ÿ‘ŒTerasa air gula melaka, lemak lemak santannya.
๐Ÿ‘ŒBahan pon banyak
๐Ÿ‘ŒSebekas RM3 sahaja
๐Ÿ‘ŒCiksu beli di gerai Cendol Gong Kepas yang berhadapan Hospital Jerteh

Kalau lokasi lain, yang ciksu perasan on the way dari Tanah Merah, Kelantan menghala ke Jerteh, ada satu di sebelah kiri sebelum sampai Masjid Kayu. Lagi satu sebelah kanan menghala ke Penarik ikut laluan pantai dari Kampung Raja.

Manis dan lemak yang sesedap rasa bagi tekak ciksu ๐Ÿ˜‹

Ada cendol, pulut warna merah, jagung, kacang 

Betul-betul hadapan HOSPITAL JERTEH, TERENGGANU 

ini gerainya

๐ŸŒผAlhamdulillah syukur
๐ŸŒธ๐ŸSemoga kita semua mendapat rahmat dari Allah.
๐ŸŒธ๐ŸBeroleh kejayaan dunia dan akhirat.
๐ŸŒธ๐ŸMendapat rezeki yang melimpah ruah utk kita semua.
️๐ŸŒฑุขู…ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ูŠู†, ุขู…ِّูŠْู†َ ุขู…ِّูŠْู†َ ูŠุงุฑุจ ุงู„ุนَู€ู€ู€ุงู„َู…ِูŠْู†️๐ŸŒฑ



Previous
Next Post »
2 Komentar untuk "Cendol Pulut Gong Kepas, Jerteh"

sedak nyeee...balik kapomg kena cari nii

Sedapnya nampak cendol pulut tu... memang nampak pekat tu. Kalau di KL cair je.. Susah nak dapat yang macam ni...

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF