Tudung kanak-kanak


Tempat Menarik di Besut dan Jerteh, Terengganu

๐ŸŒธุจุณู… ุงู„ู„ู‡ ุงู„ุฑู…ู† ุงู„ุฑุญูŠู…๐ŸŒธ

Rutin setiap kali cik abe off day. We all jenjalan cari makan sesambil cari tempat lepak baru. Alhamdulillah, setakat ni we all dah jumpa dua, tiga tempat best untuk hiburkan rania tatkala cik abe off day.

Duduk di Jerteh sedia maklum memang tak ada mall besar untuk lepak-lepak atau cuci mata. Nak pergi ke Giant dan Pantai Timur adalah. Itu pon sekadar pergi beli barang dapur  pastu terus balik. Nak pusing-pusing cuci mata, nak nengok kain baju memang tak banyak pilihan melainkan kena pergi deretan kedai-kedai di sini.. Parking pulak hazabedah nak dapatnya.. suka shopping kat Giant sebab parking selesa dan teduh. Space parking pon banyak. Kalau nak pergi mall besar kena turun Kota Bharu atau Kuala Terengganu nun jauh di sana ๐Ÿ™„๐Ÿ™„๐Ÿ™„๐Ÿ™„

So, penyelesaiannya we all tengok alam semulajadi je lah. Ekekeke

We all sukakan suasana yang tenang. Contohnya ciksu dengan cik abe memasing ada kesukaan. Macam ciksu lebih suka tengok dan menikmati keindahan di kawasan laut, pantai dan sewaktu dengannya. Manakala cik abe lebih sukakan keindahan di kawasan air terjun. Minat masing-masing tapi tetap berlatarbelakangkan alam semulajadi.

Setakat tiga bulan di sini, we all dah jumpa Pantai Bukit Keluang dan Pantai Air Tawar yang terletak di kawasan Kuala Besut manakala Air Terjun Lata Belatan dan Air Terjun Lata Tembakah di kawasan Jerteh. Memang sempoi tempat-tempat nih. Cantik, menarik, tertarik lah ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†

Meh la layan dua tiga keping gambar sebagai entry pemanas enjin. Eh!  

PANTAI BUKIT KELUANG



PANTAI AIR TAWAR



 AIR TERJUN LATA BELATAN




AIR TERJUN LATA TEMBAKAH



Ini bukan gambar air terjun di lata tembakah. Tapi macam tasik jah. Gambar  sepanjang perjalanan balik. Terlupa nak snap gambar di Lata Tembakah sebab rania ketiduran time tuh.. 

In shaa Allah, next entry ciksu kongsikan gambar-gambar keindahan dan kecantikan alam semulajadi ciptaan Allah ni lagi ye di samping aktiviti semasa we all ๐Ÿ˜€

Ciksu memang suka tengok keindahan kebiruan laut dan langit. Selain tengok kehijauan sawah padi. Seolah-olah terubat kerinduan kampung nun di sana. 

Stay tuned๐Ÿ˜—๐Ÿ˜—๐Ÿ˜—๐Ÿ˜—๐Ÿ˜—



2 Comments

  1. perkongsian menarik ni Cik Su.. G kat kolam air panas. Area jerteh x silap. Ingat2 lupe. pernah pergi mase form 3. hee.

    P/S: Nasib giant ada kt Jerteh.. syok sikit nk cri brg yg xde jual kt pantai timur.

    ReplyDelete




Ya Tuhanku, berilah aku dari sisi Engkau seorang anak yang baik. Sesungguhnya Engkau Maha Pendengar doa

Allahumma aamiin aamiin aamiin ya Rabbal alamiin