Persiapan raya dan misi cantik raya 2017

Hye..hye.. Ampa sihat ka? Lamanya tak coret2 di sini. Kerinduan sangat nak update blog hari2. Tapi menjadi realiti hanya angan2 jah. Al-maklumlah sekarang ni sibuk dengan bisnes ๐Ÿ˜ Alhamdulillah. Diberi peluang. Terima kasih Allah.

Ada yang rindu Ciksu tak??? ๐Ÿ˜˜ Hiks.

Okay.. Sebenar2nya mood ke Laut China Selatan sokmo when it comes nak update blog. Tolong bagi Ciksu vitamin R sikit, boleh?!

Ini gambar terbaru Ciksu di Jertih. Kohor Gemok Sejak Menjak Nim ๐Ÿ˜… muka dah kembang semangkuk sampai senyum tersembul kedua-dua pipi tu haaa. Petang2 sokmo ada sembang2 dengan jiran tetangga. Bukan sembang kosong tapi sembang berisi. Ala2 potluck gituu. Maunya tak tembun, kan!!!haahahaha. Takkan nak buat misi kurus raya plak, khenn!! ๐Ÿ‘€


Cerita #jejakpulauredang masih belum selesai lagi..huhu.. Ni dok planning nak #jejakpulauperhentian plak. Ahaks. Semoga dipermudahkanlah semuanya aamiin.

Sebenarnya saja nak sembang2 di sini...
saja buat tajuk seperti di atas sana. Ciksu tau readers blog Ciksu dengan benda2 macam tajuk kat atas tu macam teruja, kan! Walaupon ampa hanya mampu tengok2 je...

Ampa dah siap ke segala persiapan raya.
Baju bajan, kuih muih, duit raya dan apa saja yang berkaitan dengan raya. Ekekeke. Paling penting qada puasa dulu bagi yang belum selesaikan tu. Okay ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ

Eh, ampa dah beli baju raya ke?
Ciksu tahun ni beli readymade je sebabnya kebetulan sangat ada jubah yang beli last year, #raniakusayang tak muat, kemalasan nak alter bagai, so, kita bawa ke tahun ni. Harap2 padanlah nanti. Cuma labuh ja. Lain2 okay. Hajat di hati nak tempah dengan tailor kegemaran seperti last year tapi Ciksu keterlupaan lah plak nak membeli kainnya. Sibuk. Pindah mai tempat baru. Itu ini, itu ini..terus keterlupaan. Dah dekat2 ni memang tak sempat nak tempah. huwaaahuwaaa!

Lagipon sekarangkan banyak baju2 readymade yang cantik dan menepati citarasa. Just godek jah akaun instagram nun di sana, memang banyak dan tak tahu nak pilih yang manakan? Kalau boleh semuanya nak dibeli. Rambang mata sesaja. Itulah perempuan namanya. Tak gituuu dik non!!!

Tapi serius takutnya tengok harga memasing. Kalau guna model retis dengan anak deme harga terus jadi wowwwww sangat, kan!! kehkeh.. rasanya bukan soal mampu ke tak mampu tapi Ciksu sayang duit ceq oiiii!! sapa sama peel macam ciksu?? Cer angkat kening. Hiks. Kita geng ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰

To be honest tahun ni persiapan kami sekeluarga hanya besederhana sahaja sama macam tahun2 lepas. Ditambah pulak tahun ni cik abe kawe kena duty di hari raya?! Jadinya kita berhuhuhaha 3 beranak ajalah di sini. Hajat dihati selepas solat hari raya balik lepak di rumah ajelah kot, kan! Beraya di tempat baru kata kau. So, tak tahu nak ke mana. Jiran2 semuanya balik kampung memasing. We all, selepas raya baru balik kampung kot ๐Ÿ˜

ok.. panjang dah celoteh Ciksu ni..
seronokkan apabila bercerita pasal raya..
tapi tetap kena muhasabah diri dan sedar kemampuan sendiri jugak. Sentiasa beringat jangan membazir sebab membazir amalan syaitan!

Oh ya, kalau ampa ada #misicantikraya meh lah beli produk seqybeauty. Ciksu ada jual skincare, bbcream, xxs lotion, sakura mask, lipmatte cream dan collagen she. Semuanya terbaik ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘. Boleh pilih mana yang sesuai dengan masalah ampa.


Jom #misicantikraya bersama seqybeauty. Slowly but surely ๐Ÿ˜˜

RAWAT MASALAH KULIT DENGAN SEQYBEAUTY
=====================================
๐ŸŒธJerawat - skincare, bbcream, sakura mask 
๐ŸŒธJeragat - skincare, bbcream
๐ŸŒธKulit kering - skincare, sakura mask 
๐ŸŒธParut jerawat - skincare, bbcream, sakura mask
๐ŸŒธKulit berminyak - skincare, bbcream
๐ŸŒธKeanjalan kulit - sakura mask, SHE
๐ŸŒธSelulit - xxs lotion

Kalau nak tanya ke, nak order ke, just whatsapp ciksu deh. Tekan no ni haa 0193080215 0193080215 0193080215
In shaa Allah, secepat yang boleh ciksu jawab okay ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

Pergi kedai beli cenderahati,
Untuk diberi kepada keluarga,
Ciksu jual produk seqybeauty,
Kualiti produk setanding harga.
Previous
Next Post »
2 Komentar untuk "Persiapan raya dan misi cantik raya 2017 "

Ciksuuu! Lama tak singgah sini. Huhu. Busy sangat sekarang. Bersederhana lebih baik kan :)

emm tahun ni beraya dalam pantang jelah.. pakai kain batik..huhu

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF