BERBUKA PUASA DI PERAK PULAK 😍

Dua hari di Kedah..maka berangkatlah kami anak beranak ke Perak pulak..balik Perak ikut highway..cepat sikit..hahahaa.. 
Cuma nak kena top up touch n go lah pulakk..al-maklumlah duduk di Pantai Timur tak ada tol..memang dah lama tak berisi kad touch n go tu..aman damai tak ada tol..okay..bebas bergerak ke sana ke mari..spare duit untuk minyak je lah..

Ini jelah salah satu keistimewaan duduk di Pantai Timur..tapi bab nak pi window shopping..uittt.. Seksa jiwa raga kot..nak p Kota Bharu pon 50km..bajet dalam sejam lebih la kalau jalan tak jem..mau tidoq seround dua dulu dalam kereta baru sampai destinasi..itu baru Kota Bharu..
kalau nak ke Kuala Terengganu mau dua jam dalam kereta..aduduuduuuu.. keletihan dululah sebelum sampai destinasi..

Antara Kota Bharu dengan Kuala Terengganu, masing2 ada kelebihan dan kekurangannya..kalau gi kota Bharu yang bestnya sebab ada AEON KB Mall..memang besar dan puas berjalan..keluasannya lebih kurang AEON Tebrau, Johor..kalau Kuala Terengganu ada Mydin Mall..tapi jalan nak ke sana ikut jalan pantai..memang layan tengok pemandangan..pendek kata kalau nak pi kedua-dua tempat tu, kami laki bini, selalunya akan bermalam di sana.. Senang..tak perlu nak rushing2 balik..dah la jauh kemain nak sampai..penat memandu pon tak dan nak hilang..dah nak kena patah balik..penyelesaiannya memang akan bermalam di sana.. 

Contoh kalau Ke Kota Bharu, kami akan bermalam di hotel bajet kawasan Wakaf Che Yeh..kalau ke Kuala Terengganu..kami pilih kawasan Pantai Batu Burok atau Hotel Bajet kawasan Pasar Payang..depends.. 

Next entrylah.. Iols kongsi..okay.. 

Entry hari ni just nak share menu berbuka di Perak pada 11 dan 12 Ramadan..hari yang ke sebelas.. non hado gambar sebab kemalasan nak ambik hp.. ai is segan ✌

Menu utamanya ikan talapia bakar..peberet kami anak beranak..so, cik abe carilah ikan talapia nun dikolam sana.. dapatlah harga beli dikolam.. ekekekeke

Menu hari ke 12 berbuka pon sama..masih ikan bakar..memang menu sihat je dimakan πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

balik kampung sah-sahlah misi mencari kuih tepung gomak atau abok-abok ni haaa.
Balik Kedah dah makan..balik Perak pon kita cari lagi..memang sedap..5 biji tu iols sorang ja makan tau..hahaahaha.

Mau tak habiskan..masa ni dah pukul 10 lebih tapi tak ada orang yang makan..
alang2 baik habiskan je lah..kang membazir pulak..budak2 tak makan sangat telung gomak ni..tekstur dia kan liat2..

Esok dah nak gerak balik Jerteh..bawa balik buah konen dari Kedah buat jiran2 di sana..
Tahan jelah hidung ni dalam kereta..
Nasiblah best baunya..kalau durian mau pengsan dulu..kikikiki


Previous
Next Post »
0 Komentar untuk "BERBUKA PUASA DI PERAK PULAK 😍"

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF