Tudung kanak-kanak


HARI TERAKHIR BERPUASA TAHUN 2017

24 Jun 2017
29 Ramadan, 1438H


Banyak juga sup dan daging goreng tu..kononnya nak jamak makan waktu sahur sekalilah..itu yang masak banyak sesiap.. bangun nanti just panaskan.. 

Alih2 tak jaga pulak ooittt.. kepenatan sangatlah gayanya tu.. sempat jamah kurma dengan air je pagi tadi 😂😂

Petang tadi, kami ke HUKM.. melawat wife kawan cik abe tu.. habis waktu melawat, kami gerak ke KL.. saja pi jenguk rumah lama..rindu.. 

maciam maciam akainya.. boleh si mek ni dok panjat kutip pengepit baju tu.. berani sungguh dia.. akai dia tolong ummi angkat baju.. lepas tu dia ambillah pengepit tu.. 

masuk keta ummi kepit rambutnya.. nak ikat tak bagi.. serabai je muka tu.. kepit rambjt gitu.. nampaklah kecomelannya di situ.. kan!!!. 😉😉

jom nak ke HUKM..jalan dulu deh..🚗🚗🚗 apa apa whatsapp.. okay ✌

HOSPITAL UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA.. 





KUALA LUMPUR
Ronda2 tengok pemandangan KL.. petang-petang gini memang sesaklah.. tapi taklah sesak sangat sebab memasing dah balik beraya.. hanya tinggal warga kota yang beraya di KL ajelah...




pemandangan dari Dato Keramat



MASJID KHALID AL-WALID
Sempatlah singgah solat di masjid berdekatan rumah lama.. 


muka sesuci lebaran.. just tepek bb cream jeee.. lip balm sebagai penyeri.. ouchhh 😉


trowbakck bergambar di sini.. kenangan.. sebab tahun 2014 bergambar di sini dengan ayah Rania masa Solat Raya AidilFitri 2014..
tengah sarat pregnantkan Raniaku sayang 


anak yang happy, pandai bawa diri.. 
di usia sekaranglah.. setakat usia ni belum ada dram tantrum lagilah di khalayak ramai.. if ummi say no.. no.. yes.. yes... 
semoga terus mendengar kata dan taat perintah Allah.. rajin solat aamiin 


nengok rumah lamaku di sini.. kerinduan tak terkata dek kata-kata..setiap tempat yang kami duduk.. pasti ada kenangan yang terpatri.. 

Kendian terus ke AEON BIG WANGSA MAJU.. misi mencari tudung Rania..
baju dah ada cuma tudung belum ada.. nasiblah terjumpa.. sudahnya beli inner neck dewasa.. kaler mecing dengn  jubahnya.. so, terus ambil..if Rania tak suka, ummi pakailah nanti.. kikiki

10/6/2017 - Raniaku sayang 2 tahun 10 bulan


muka happylah sebab dapat pelepasan makan eskerim.. tersenyum riang di situ.. 

Pusing pi pusing mai cari tempat makan untuk berbuka..alahai tak ada rezeki.. semuanya bersesak2..kalau ada pon mungkin servis jadi lambatlah.. KFC, CHICKEN RICE, SUBWAY, JOM BALI, MCD, NASI AYAM PENYET.. semuanya penuh dengan pelanggan.. 

Lepak di food court jelah..senang.. 

Jeng.. jeng.. jeng.. berbuka dengan popia goreng je uols..beli air hijo plus air kelapa, mineral water.. air masak ummi peneman setia.. nampak!!! seqybeauty di mana2 sahaja.. don't worry, jika ada yang order barang.. zassss ciksu sampai.. hihihi 

Ini jelah menu berbuka kami di hari terakhir berpuasa tahun 2017..




Selesai isi perut.. terus gerak balik ke rumah.. hangatkan lauk, makanlah lauk semalam.. nak makan diluar, tapi mikir lauk semalam banyak lagi, batalkan aje lah niat tu.. tak elok membazir, okay.. kawan cik abe dah gerak balik Kelantan... sebab wife dia dapat pelepasan untuk balik beraya..  

Esok dah nak raya.. so,kita kasi selesai itu semuanya sekali..apa pon cik su nak ucapkan

S. E. L. A. M. A. T
       H. A. R. I
                  R. A. Y. A
                           M. A. A. F
                                 Z. A. H. I. R 
                                          B. A. T. I. N

0 Comments