Tudung kanak-kanak


Boling Padang, Hari Sukan Keluarga

Pagi tadi ada Hari Sukan Keluarga tempat perumahan ciksu duduk ni. Bertempat nun di Kompleks Sukan Gong Badak, Kuala Terengganu, Terengganu Darul Iman 😍

Boling Padang
Malam sebelum pergi, cik abe wasap senarai nama pemain yang akan main boling padang ni. Mati-mati ingat nak main boling padang style zaman sekolah ekekeke. Lerek buah kelapa langgar botol air. Hahahaha.. Tapi bila dipikir balik, kalau nak main acah boling padang style gituu, baik main aje di padang dalam kawasan kuarters ni je. Tak perlu nak pergi jejauh nun ke Kompleks Sukan. Kann!!!

Sekali dah sampai dan diberi taklimat...haaaaa naaaaa.. Main boling padang ala-ala macam nak lawan dalam Sukan Sea plakkk haaa πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ terbuka kejap minda ni.. Hiks

Ikutkan ciksu pon main juga tapi tulah, urus setia pendekkan masa bermain. Ikutkan selepas games berempat, waktu solat jumaat rehat. Sambung pada jam 2:30 petang. Sampailah habis semuanya. 

Sudahnya selepas perlawanan pasukan cik abe, kami pon geraklah ke bando. Sebab nak bank in duit ke makkis ciksu. Selesai bank in gerak ke kedai sebab sorang lagi tu belum sempat makan tadi, sampai2 terus training dan lawan. Dah sudah makan, tetiba deme call kata nak percepatkan games. Nak selesaikan sebelum solat jumaat. Team cik abe, tak ada. Memang tak sempatlah kalau tunggu kami sampai. So, team yang berempat tu tolong gantikan tempat cik abe untuk final. Kalah dengan lawan 6-5. Tak dapatlah nak ke Kuantan next month. Bajet nak turun Kuantan sebab nak jumpa kawan lawa di sana. Tapi apakan daya. 

Team cik abe main berpasang (2 orang)  agregat menang 11-6. Rezeki cik abe menang untuk kategori berpasang tu. Dapatlah hadiah juga. Terubat sikit kekecewaan tu. Kannn! Kalau tahu nak dipercepatkan games tu, memang kami pusing dekat2 situ jaa tadi haa. Takpa lah.. Nak buat macam mana.

Nilah padangnya. Atas rumput karpet. Ada dua padang. Satu sebelah kiri dan satu sebelah kanan. Belajar benda barulah tadi. Apa itu jack, rink dan sebagainya. Cara main individu, berpasang, bertiga dan berempat.

Ini team lain. Saja deme datang training

Ini team kami

JOM HEBOH
Kebetulan pulak ada JOM HEBOH berdekatan Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin. So, ramailah pengungjungnya. Tempat luas dan mudah untuk pengunjung cari parkir. Cuma agak jauh kebelakanglah khemah Jom Heboh tu. It's ok. Herherher. Jom Heboh punya pasal, orang ramai sanggup je redah. Kannn! Padahal tak da mende pong. 

Ciksu tak sempat pon jengah sini. Malas pon sama. Haha. Rania tak berapa sihat. Selsema. Rasanya last ciksu mai JOM HEBOH bulan 12/2013. Masa tu tak tahu kata dah pregantkan Rania. Naik turun LRT dari KL ke stesen Bukit Jalil. Hahahaaha. 

Gerai jualan sepanjang nak ke khemah Jom Heboh. 

Ada payung terjun oleh Tentera Darat

Teruja Rania tengok. Hihi. Pesawat pon ada yang terbang rendah. Bolehlah tengok. Kebetulan pulak berdekatan dengan Lapangan Terbang Sultan Mahmud. Memang nampaklah kapal terbang turun naik. 


Sakura Mask by Seqybeauty
InsyaAllah, dengan penggunaan secara konsisten Sakura Mask, ia mampu menyelesaikan masalah KULIT KUSAM & JERAWAT tanpa membuatkan kulit sis menipis dan mengelupas. 
DIJAMIN TIADA BAHAN KIMIA MERBAHAYA.


Oh ya, berbalik pada bank in duit tu, ikutkan nak bank pepagi sebelum gerak tapi apakan daya... Untuk stok bulan Oktober, Ciksu order Sakura Mask lebih sikit sebab laku keras produk ni. Cepat nau habis stoknya.

Sekarang ni musim demam. Ada yang anak-anak demam biasa, ada yang demam biji atau chicken pox.

Untuk chicken pox pon boleh guna Sakura Mask. Waktu mana nak guna? Guna selepas biji-biji tu dah kering. Barulah disapu Sakura Mask. Membantu mengeringkan dan merawat parut demam chicken pox tu. In shaa Allah. Kita ikhtiar. Selebihnya Allah yang tentukan. Kannn!! Sesungguhnya kebergantungan kita hanya pada Allah 😘


TESTIMONI SAKURA MASK UNTUK MASALAH JERAWAT DAN JERAGAT

Wajah sebelum dan selepas pakai sakura mask. Mula pakai selepas raya haji yang lepas. 

Kami 

Bersama jiran merangkap testimoni Ciksu. Kakak ni ada masalah JERAWAT DAN JERAGAT. Alhamdulillah, makin hari makin nampak hasilnya. Pelan-pelan sapu. Macam akak ni, ada masalah JERAWAT. time guna Sakura Mask perlulah alert. Tak boleh di bawa tidur. Hanya pakai dalam 30 minit sahaja waktu siang atau malam. Then bilas. 

Katanya kulit muka makin lembut selepas cuci. Bekas2 jerawat pon makin mengecut dan parut pon makin kurang. Ambil masa. Nak-nak untuk jeragat tu. Jeragat ni memang degil sikit. Bukan mudah untuk hilangkannya. Tapi untuk pudarkannya in shaa Allah, kita ikhtiar semoga ada keajaibannya.. 

Ciksu doakan semoga customer-customer Ciksu sentiasa di bawah lindungan dan rahmatNya. Mereka ikhtiar guna Sakura Mask untuk selesaikan masalah kulit wajah mereka. Semoga mereka dapat capai kulit wajah yang sihat dan bersih. Seterusnya kulit wajah jadi lembut dan licin kembali. aamiin...

Ciksu just apply serum + bb cream by seqybeauty jah tu. Lipbalm ~done~

Customer ni pon pakai bb cream by seqybeauty. Sakura mask dan bb cream saling bekerjasama untuk membantu menyelesaikan masalah jerawat testimoni ni. Nak lagi umpphh, boleh pakai bersama set skincare. In shaa Allah 😘😘

Selepas berjemur tengah panas, balik rumah selepas mandi, apply sakura mask.. Dapnya lahai. Sejuk je muka. Boleh elakkan muka jadi terbakar ye selepas disapu sakura mask ni. 

DAH BUNTU CARI JALAN UTK PUDARKAN BEKAS JERAWAT 
=========================
KEBAIKAN LAIN SAKURA MASK 

 ✔ Menyegar serta melembapkan kulit

✔ Mencerah dan menghaluskan kulit

✔ Membantu re-generasi kulit

 ✔ Memperbaiki kulit secara total

✔ Mengurangkan jeragat di muka

✔ Anti-penuaan, anti radang, antiseptik dan anti fungal 

RM80 tidak termasuk kos pos. kos pos RM8 sahaja. Untuk cash on delivery tiada caj cisku kenakan 😘

Berbentuk gel. Tidak mengeraskan muka selepas disapu. Rasa sejuk. 

Cara Penggunaan :
1. Sapu secara merata di seluruh wajah dan leher (15-20minit). Bilas.
(boleh digunakan pagi atau malam)

atau

2. Sebelum tidur, sapu secara merata dan bilas pada keesokkan pagi.

*Boleh digunakan setiap hari.
*Jika anda memakai krim malam, boleh menggunakan Sakura Mask 2 atau 3 kali seminggu.


0 Comments