Lunch Time! Gelagat Raniaku sayang waktu makan! LEPTOS peneman setiaku..

Menu lunch time!
Buntu.. Tak tau nak makan apa dah haaa.. Berdua dengan Rania je. Pepagi makan oat dengan susu. Kenyang je sepanjang masa. Menu ni khas untuk Rania. Ummi sekadar cuit-cuit ja. Gituuu.

Caranya: Tumis bawang putih + bawang besar dengan cili kering + udang kering yang ditumbuk lumat. Dah garing masukkan mee kuning yang siap di basuh. Masukkan tomato yang dihiris dan daun bawang yang dihiris. Cukup2 rasa je ni sebab mee + udang kering dah ada rasa masin. Makan dengan telur goreng, curah kicap biat syarat. 

Kalau buat mee kuning homemade tak perlu basuh. Selepas siap di tos, biarkan sejuk sekejap. Pastu masak macam biasa  

Ummi makan dengan serunding daging. Not bad. Menyelerakan.

Alhamdulillah. 

Gelagat #Raniakusayang di usia 3 tahun

Paling suka tengok Rania makan. Berselera. Umur 3 tahun ni dah boleh diharap buat itu ini. Kekadang sesambil mop lantai, saja suruh Rania tolong ambil alih. Moplah kejap. Pastu mulalah..  Ummi, penatlah... Sian Rania.. Petang2 memang kerja Rania angkat baju di ampai. Just panggil dan suruh angkat kain. Pastu mulalah tanya ummi.. Cakap apa dekat adik.. Adik tolong ummi angkat kain. 
Ok, terima kasih.. Sama-sama.. Selagi tak cakap selagi tu diulangnya. Comel sangat ๐Ÿ˜˜ 

Kalau ummi tengah di dapur pon, saja panggil Rania. Libatkan dia juga. Kadang tolong potong sayur, tolong ambilkan cili, sayur dalam esbok. Kalau salah suruh cari sampai jumpa. Pastu ambilkan pinggan mangkuk untuk letak lauk, nasi, cawan.. Just sebutkan nak cawan mana, warna apa. 
Alhamdulillah.. Dah pandai daaaa ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Kes tengah hari tadi, suruh Rania ambilkan pinggan untuk letak mee. Oklah dah elok ambik, ummi dah siap cedokkan mee pe semua.. So, ummi pon ambillah pinggan tu.. Dia cakap, mana boleh.. Itu pinggan Ranialah.. Ummi ambillah pinggan ni.. Ummi cakap sama jelah pinggan ni. Dua2 pon putih. Kannn. Dua2 pon pinggan kaca juga.. Tetap jugalah nak pinggan dia tu.. 

Pastu siap tunjuk bukti.. Okay fine.. Boleh dia angkat pinggan, pastu tengok ada tanda selotape kuning di tapak pinggan tu. Memang ada pon. Ummi tahu. Rania cakap, tengok ni.. Ini pinggan adik. Ada warna kuning. Ya.. Ya.. Pinggan Rania ✌

Dapat pinggan dia terus makan.. Sejak dua menjak ni, Rania suka cedok nasi sendiri, letak mee sendiri. Setakat yang dicedok.. Alhamdulillah, habis dimakannya. Kadang siap tambah.. 

Ini gaya best lening.sedap katanya.tiap kali lepas masak, suka nau tanya sapa masak ni.. Sedapnya.. Pandai ummi masak.. Terima kasih ummi.. Masak untuk Rania.. Sayang mama.. Sayang ummi ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

Ayat bodek sokmo win.. Tapi anak kecik tak pandai menipu. Kannnn 


Nampakkan botol LEPTOS di sebelah mee kuning tu.. Peneman setia Ciksu lening ๐Ÿ˜˜

Apa rasanya? 
Leptos taste a bit masam. Kalau suka makan asam sure korang suka gigit2 kunyah2 leptos ni. Memang sedap ok. 

Mulakan dengan Bismillah. Minum setengah gelas air suam2. Pastu, Kunyah leptos 3 biji sampai hancur. Apabila dah selamat di telan minum lagi air setengah gelas. Jangan ada gap, terus makan hidangan tengahari korang. 

Tak caya silalah beli sebotol. Botol kecil baru RM70. Ada 30 biji. Dah try dan tahu rasanya.. Nanti boleh ambil botol besar. Harga RM180 je 


MACAM MANA LEPTOS BANTU DPT BERAT BADAN IDEAL! JOM CUBA!
============================
✔Tablet bakar lemak pantas yang selamat.
✔Kunyah 3 biji sehari bakar = 300 kalori.
✔Ada kandungan L-Carnitine utk PEMBAKAR LEMAK
✔Ada Limau nipis utk KEMPISKAN PERUT
✔Ada ekstrak Guarana utk MEMERANGI RASA LAPAR
✔Ada ekstrak Klorofil utk DETOKS (pembersih toksin/racun)
✔Ada Garcinia Cambogia utk KURANGKAN UKUR LILIT

TESTIMONI LEPTOS

Nak? Boleh whatsapp ciksu

Previous
Next Post »
1 Komentar untuk "Lunch Time! Gelagat Raniaku sayang waktu makan! LEPTOS peneman setiaku.. "

Comelnya rania...bagus la ajar anak awal awal masuk dapur...sy pon nak ajar yaya basic things tu awal awal...hihi...biar dia tahu urus diri =)

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF