Mix Vege Pasta Eatalian Express (EE) dihasilkan daripada 10 jenis sayuran segar


Pepagi macam ni kalau dapat sediakan menu sihat dengan homemade pasta Eatalian Express (EE) buat sarapan untuk anak-anak, seronokkan! Pasti bertambah-tambah makannya nanti.

Ikutkan ummi memang dah lama kenalkan Rania dengan menu berasaskan pasta ni dekat Rania. Ya, Rania suka. Tapi sejak kenalkan homemade pasta Eatalian Express (EE) ni sukanya lain macam.

PASTA KIDS
Shell

Lain macam yang umminya tak sempat nak buatkan kuah. Asal tunjuk menu pagi ni, dan-dan tu tak sabar nak makan. Duduklah Rania teman ummi di dapur sambil merebus pasta kids ni sampai siap. Selagi tak dapat, selagi tu dok tanya.
"belum siap lagi ke ummi.. "
"adik dah lapar ni.. "

Nak tahu kenapa Rania suka sangat dengan homemade pasta Eatalian Express (EE) ni. Salah satunya sebab pasta kids ni warna warni. Sambil makan sambil uji test minda anak dengan sebut warna-warna yang ada. Menarik. Kan!! Waktu makan pon boleh belajar. Sesambil je semua. Anak-anak seusia Rania kan suka benda-benda yang berwarna warni. Jadi, ini pon salah satu usaha untuk menarik minat anak-anak supaya suka makan sayur..

Jom kita tengok kenapa pasta kids ni berwarna-warni ๐Ÿ˜


Warna warni yang terhasil daripada 10 jenis sayuran segar iaitu:
1. ubi bit(beetroot)
2. Broccoli
3. Ubi ungu (Purple sweet potato)
4. Lobak merah (Carrot)
5. Bayam hijau (Green spinach)
6. Kobis ungu (Red cabbage)
7. Lobak ungu (Purple carrot)
8. Labu (Pumpkin)
9. Tomato
10. Kobis bunga (Cauliflower)


Bahan-bahannya semua asli. Tiada telur, tiada garam, tiada gula, tiada pewarna, tiada penambah rasa, tiada pengawet. Bukan senang nak cari pasta yang 100% natural food dan MUSLIM PRODUCT ๐Ÿ˜

Produk Bagus ๐Ÿ‘๐Ÿ‘



Apa kata Rania:

Rania panggil Kuih Siput. #raniakusayang tanya kenapa kuih siput ni lembut. Tak keras. Sebabnya rania dah biasa makan kuih siput. Bila gigit ada bunyi, kan! So, dia dapat bezakan. Maciam-maciam. #raniakusayang suka makan pasta. Memang mula kenalkan dekat #raniakusayang semenjak dia boleh makan dulu. Sekali buatkan just guna 3 sudu besar. Bagus sebagai pengganti makanan ringan yang lain untuk anak seusia #raniakusayang. Boleh buat waktu pagi, petang atau malam.. Nak bawa bekal ke sekolah pon bagus juga. Kan!!

Ikut kreativiti mak mak dengan cara yang tersendiri.


Sangat sesuai untuk yang berdiet. Ada pengesahan daripada MARDI ✌



4 jenis bentuk yang ada.. Ciksu cuba yang berbentuk shell. Itu pasal Rania panggil kuih siput. Hihihi. Kuih siput pon kuih siputlah, nak! Janji Rania suka makan. Ciksu lagi suka berbelanja makanan sebegini berbanding makanan seperti gula-gula, aiskrim atau makanan yang ada unsur penambahan pewarna dan perasa. Sebolehnya cuba elakkan.. In shaa Allah selagi ummi mampu, ummi cuba buat dan sediakan yang terbaik buat Rania dan adik-adik. Aamiin ๐Ÿ˜

Yang bestnya Eatalian Express M2Mv_BakeMe ni,  bukan sekadar Veggie Pasta, pasta kids je tauuu.. Sos pasta pun kita boleh beli juga. Yang paling penting ini haaaa ⤵⤵⤵

❌MSG
❌Preservatives
❌Artificial Colouring
✅ Halal
✅ Sihat
✅ SEDAP YAK MATTTTT ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜




Macam mana nak beli? 
Ibu-ibu boleh singgah dan boleh follow mereka di sini. Nanti kalau nak beli kaborlah tahu mengenai pasta kids dari blog Ciksu deh. Mana tau kot dapat sesuatu yang istimewa. Kan!!! ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜

Kesimpulannya, pasta kids Eatalian Express ni sangat recommended sebab

Healthy Food, Good Choice
STRICTLY...
๐Ÿ’ฏ% Halal
๐Ÿ’ฏ% Produk Muslim Bumiputera
๐Ÿ’ฏ% Natural
❌Pengawet
❌Garam (kecuali #meesayur)
❌Gula
❌MSG
❌Pewarna Tambahan

Berminat
⤵⤵⤵⤵⤵

๐Ÿ‘‡
IG : babytoddlerfood_m2mv
Klik sahaja link ini:
๐Ÿ“ฒ http://www.wasap.my/60173733012/BABYFOOD
๐Ÿ“ฒ http://www.wasap.my/60173733012/BABYFOOD
๐Ÿ“ฒ http://www.wasap.my/60173733012/BABYFOOD

Previous
Next Post »
0 Komentar untuk "Mix Vege Pasta Eatalian Express (EE) dihasilkan daripada 10 jenis sayuran segar"

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF