Ikhtiar Hamil

Buat pasangan yang dah lama berkahwin tapi belum dikurniakan permata hati.. jangan gundah gulana.. relax-relax sudah. Tapi janganlah relax sangat ๐Ÿ˜‰ Sambil relax sambil cari jalan ๐Ÿ†—

Contohnya, selepas setahun berkahwin belum dikurniakan permata hati, suami isteri duduk dan bincang bersama-sama untuk berjumpa pakar. Boleh pilih hospital kerajaan atau swasta. Ikut kemampuan. 

Tujuan buat check up, bukan nak cari salah siapa tapi berusaha untuk tengok sejauh mana tahap kesihatan kita. Nak-nak dalaman. Kita tak tahu. Kan!!

Kadang ada cyst. Ada fibroid. Ada masalah period tak tetap. Tiub fallapio tersumbat dan sperma suami tak berkualiti. Semua ni masalah. Jadinya, kita ikhtiar macam mana nak hadapi masalah tu. Setiap masalah ada jalan penyelesaiannya.

Jika kedua-duanya normal. Alhamdulillah. Kita boleh cuba secara naturally seperti ciksu satu ketika dulu. Salah satunya boleh ikhtiar hamil dengan maajun anggun bistari ๐Ÿ˜‰

Jadi, berusahalah sehabis mungkin pasti ada hasilnya nanti. Apa yang penting KERJASAMA ๐Ÿ’‘

Lepas tu, jaga makan minum. Elakkan pengambilan makanan segera, jeruk asam, makanan dalam tin dan minuman berkabornat. Ini nasihat yang ciksu dapat semasa pergi seminar Kehamilan Biodex oleh Dr Murni, Pengasas Biodex. 

Banyakkan bersedekah.. 
Paling utama berdoa pada Allah.
Hanya Allah Maha Mengetahui apa yang terbaik buat kita ๐Ÿ˜„

Ciksu kawin 11/2007
Dapat tau pregnant 12/2013
Dapat permata hati 10/8/2014

2 tahun 6 bulan 
Permata hati makin bijak dan pandai bawa diri. Mulut makin petah berkata-kata. Semoga lidahnya juga lancar membaca dan menghafaz Al-Quran nanti aamiin 

Ciksu bersama permata hati 2014

#ikhtiarhamil
#tryingtoconceive
#pengalamansendiri
#6tahunmenantipermatahati
#rajukjiwamenantipermatahati
#ciksu #qasehnyarania

Ikhtiar Hamil bersama Maajun Anggun Bistari (MAB) 

KELIRU BAGAIMANA MAB BOLEH MENJADI IKHTIAR UNTUK HAMIL SEDANGKAN FUNGSINYA UNTUK FAMILY PLANNING?
-------------------------------------------------------------------
Secara asasnya apabila kita makan MAB, akan berlaku proses tindakbalas di mana ia akan mencuci keluar darah2 lama & 'kekotoran' dari rahim yang mungkin menjadi penyebab kepada sukar untuk hamil (penghalang sperma utk bertemu telur/ovum).

Begitu juga dengan mereka yang mempunyai masalah period yang boleh menjadi salah satu penyebab kepada sukar hamil.

Oleh sebab itu, apabila rahim telah dibersihkan & period telah normal semula, ia akan membantu dalam proses mendapatkan zuriat. In shaa Allah, kita berusaha..

Namun begitu, ini hanya sebagai salah satu ikhtiar sahaja, apa-apa pun semuanya dengan izin Allah SWT jua..

CARA PENGAMBILAN MAB UNTUK IKHTIAR HAMIL

*disarankan makan selama 6 bulan @ sehingga period normal semula, selepas itu boleh berhenti makan.
*mudah-mudahan dengan izin Allah akan tercapai hajat kita.
Jangan tangguh dan ragu-ragu lagi.

Moh derah contact ciksu. Ciksu sedia menolong ampa semua.. Selebihnya kita doa pada Allah. Ciksu yang sentiasa bersedia memberi khidmat perundingan yang terbaik.. Aamiin ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜



Whatsapp no ni ๐Ÿ†—
0⃣1⃣9⃣▪3⃣0⃣8⃣0⃣2⃣1⃣5⃣

Previous
Next Post »
0 Komentar untuk "Ikhtiar Hamil "

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF