Tudung kanak-kanak


TIPS MUDAH SIMPAN GAMBAR BERHARGA & KOSONGKAN STORAGE HANDPHONE

Jenjalan kat facebook..
rezeki terjumpa status ni di wall siapa ntah.. 

Eh! Eh! 
macam kena dan tepat pada masanya..
inilah masalah utama hp ciksu sekarang.. huhu.

Sejenis yang suka ambil gambar dan record video Raniaku sayang..
so, hp memang problem sekarang ni.. sebab phone storage dah penuh dan tak boleh nak install apa-apa application..
memang berat nanang dah kes ciksu ni haaaa..

Sejenis sayang tak bertempat pon payah juga. ekekeke. dah transfer ke laptop pon still dok simpan dalam hp lagi.
bukan apa, boring-boring suka tengok gambar dan video Rania. terhibur.. 

Ok jomlah ciksu simpan sini sebagai rujukan akan datang.. untuk tatapan korang juga erk. 

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖u

Perasan kan, kejab kejab henfon kita jadi heng. Tak pun jadi lembap operasi dia. 

Atau kadang kala bila kita nak install sesuatu application baru. Nak download gambar dari wasap. Tak bole. No space kan.

Sebenarnya, henfon kite da full memory. Terlalu banyak sangat gambar yang kita simpan. Nak buang sayang. Betul?

Jadi, Maz nak kongsikan tips mudah untuk kita simpan gambar gambar tu. Supaya bila perlu baru kita akan guna. Tak perlu simpan lelama. Sampai penuh storage kita. 

Namun, bila henfon hang. Pastu rosak. Kita masih ada gambar gambar tu. Nak nak gambar yang sangat beharga buat kita.

Gambar kat bawah ni, Maz tunjukkan langkah demi langkah untuk kosongkan galeri henfon dan simpan gambar gambar beharga kita tu. 

Simpan banyak mane pun tak pe. BEST kan.

Semoga bermanfaat ! 😊

Sila LIKE,  #Share dan tag kat kawan kawan korang yang ada masalah henfon cepat heng. Atau penuh memori galeri. 

#MinyakUrutModenMMG
#TimAmazingAnts

Bila korang da simpan da upload gambar kat GOOGLE DRIVE tu. Bole la delete je gambar yang ade kat geleri henfon korang.

Jadi tak ade la fon kite full memori sebab gambar gambar ni. Malah dokumen pun bole simpan.

Kalau contoh fon kita buat perangai, rosak ke, dia masih tersimpan ke dlm drive tu..

Masih ade. Sebab ni die simpan dalam google drive. Bukak kat laptop ke pc pun bole. Janji ingat akaun username dan passward kite tu.







Jika da siap ade folder tu. Nak lagi cepat proses upload. Bole buat macam ni.

1. Pergi kat galeri fon.
2. Salect pic yang nak di upload.
3. Klik SHARE
4. Pilih NAMA FOLDER yang kita buat kat goggle drive tadi. 
5. Siap.










sumber : 
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10216840414586508&id=1348279758

1 Comments




Ya Tuhanku, berilah aku dari sisi Engkau seorang anak yang baik. Sesungguhnya Engkau Maha Pendengar doa

Allahumma aamiin aamiin aamiin ya Rabbal alamiin