Tudung kanak-kanak


SELAMAT HARI LAHIR RANIAKU SAYANG.. 10 OGOS 2018


السَّلاَم ُعَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكَاتُ 

SELAMAT HARI LAHIR 
SELAMAT HARI LAHIR
SELAMAT HARI LAHIR RANIA
SELAMAT HARI LAHIR 


Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim,

Dengan penuh rasa kesyukuran, kami berhimpun pada malam ini, untuk meraikan sambutan hari lahir Rania Mohamad Raziz sebagai tanda kasih dan sayang kami kepadanya maka kami memohon kepadaMu agar Engkau panjangkanlah umurnya dalam rahmat, iman yang mantap, tenaga yang kuat, pemikiran yang hebat, rezeki yang tak kunjung sejat dan penuh berkat..

Ya Allah Ya Sami’u Ya ‘Alim,
Kami menitipkan doa ini, dengan bersungguh harap agar Engkau kurniakan kepada anak kami ini hati yang suci, sentiasa berbudi murni, tekad dan semangat yang tinggi, amalan yang terpuji agar dengannya dapatlah dia menjadi insan yang cemerlang duniawi dan ukhrawi serta mampu menghadapi cabarannya tanpa goyah jatidiri.

Ya Allah Ya Karim,
Sejahterakanlah kehidupan anak kami ini, bahagiakanlah dirinya agar kesejahteraan dan kebahagiaannya menjadi tempias berharga kepada kesejahteraan keluarga, agama, bangsa dan negara.
Amin Ya Rabbal Alamiin..

MUUUAAHHH.. MMMMUUAAHHH.. 
😘 UMMI AYAH SAYANG RANIA 😘

Birthday Girl happy sebab dapat kek idaman.. dia punya eksaited bila ayah dia balik kerja.. kemain tak sabor dok habaq ummi buatkan kek birthday sofea untuk Rania.. 

Alhamdulillah.. ummi ayah dapat happykan Rania.. senyum meleret petang ni.. tapi pagi tadi kemain bad mood masa sports day.. maybe kena bangun lebih awal dari kebiasaan.. sebab nak gerak jauh tadi.. kang lambat lambat, jenuh plak nak sampai.. kang tak memasal deme dok tunggu kita pulak, kan!!

in shaa Allah entry untuk annual spots day, ciksu buat entry lain nanti.. 



FAMILY QASEHNRANIA
masih bertiga.. 
doakan ye semoga ummi Rania pregnantkan adik baby lagi.. aamiin

Paling tak sangka.. Rania boleh dok cerita ke teacher.. dia cerita kat dalam perut ummi ada baby.. sekali hari ni kan ada sports day.. berkesempatan sembang-sembang dengan teacher perkembangan Rania di sekolah.. sekali "teacher tanya ummi pregnant ke.. " 

Ya Allah.. Rania sungguh-sungguh nak ada adik beradik juga.. maybe Rania terkesan dengan kengkawan seblok ni.. rata-rata semuanya ada sister, ada brother, ada baby.. sejak-sejak bawa pergi dia tengok jiran baru bersalin, mesti bila balik rumah dia tanya

"rania nak abang long macam kakak princess.. dia ada brother, kenapa rania tak ada.. "
"kenapa Rania tak ada sister, tak ada brother, tak ada baby ummi.. "

Terkesima ummi nak jawab tau.. 
tak payah tunggu orang lain tanya.. 
anak sendiri tanya macam ni pon ummi dah sebak tau.. 

In shaa Allah, Allah dengar DOA Rania.. one day Rania akan ada adik baby juga nanti k.. 

kita sabar sikit lagi ye sayang 😘



KEK RED VELVET
DARI DAPUR CIKSU
BY UMMI RANIAKU SAYANG 


Tahun 2018,
ummi buatkan KEK RED VELVET UNTUK HARI ULANGTAHUN RANIAKU SAYANG.. 

Birthday girl dok minta kek tema frozen.. ummi nak deko-deko kartun frozen memang mimpi di siang harilah.. hiks.. 

Sudahnya, puas ummi cari edible image di bakery area Jerteh. semuanya tak ada stok.. 
tanya nak letak image sendiri, deme tak buatlah pulak.. lagi satu bakery keterlupaan nak gi tanya.. 
pekerja tunjuk stok edible image yang ada.. 
tunjuk ke Rania .. dia okje nak edible image sofea tu.. pon bolehlah.. 





KEK RED VELVET



Edible image pilihan Rania..
bukannya Rania nak makan sangat pon kek ni haaa..
Rania lebih fokus ke edible image tu haa.. 
tadi pon beria suruh ummi potong kepala sofea.. pastu ummi terpotong mata sofea.. boleh dia kata.. 
kenapa ummi potong mata sofia.. sian sofea.. hihihi




Kek Red Velvet ni sedap dimakan time sejuk-sejuk.. baru terasa kenikmatan menikmati kek baldu merah disaluti cream cheese.. inilah resepi pilihan untuk kek red velvet palinggggg ciksu suka buat.. pon boleh dijadikan keeper recipe.. 

Inilah kek red velvet yang paling ciksu suka buat tapi jarang-jarang ciksu kongsikan di blog Qasehnya Rania lagi.. bagi ciksu kek red velvet ni adalah resepi terbaik, tersedap, tersenang dan termudah untuk disediakan.. hampa memang patut try sendiri nanti, ok 👍👍👍

Next entry ciksu kongsikan dari mana ciksu dapat resepi ni deh..







Kenapa ada 2 biji kek pulak ni 🤔🤔

Jika ini kek Rania




ini kek siapa pulak ye?? 



In shaa Allah, next entry ciksu kongsikan ye.. stay tuned..

#happybirthday
#raniakusayang
#10ogos2018
#1144pagi 

1 Comments




Ya Tuhanku, berilah aku dari sisi Engkau seorang anak yang baik. Sesungguhnya Engkau Maha Pendengar doa

Allahumma aamiin aamiin aamiin ya Rabbal alamiin